söndag 19 februari 2012

Hundpromenader

Bilder från igår

Det har blivit några promenader med hund i helgen då vi har varit hundvakt. Igår var det skönt vinterväder att promenera i; några minusgrader och plogat på vägarna. Idag var det inte lika roligt; slaskigt eftersom det var några plusgrader och kalla vindar. Men har man hund så måste man ju ge sig ut oavsett väder.

Den fördel jag ser med att ha hund är just den; att man kommer ut på promenader eller joggingrundor oavsett humör, väder eller vind. Men jag tycker inte promenaderna blir lika roliga att gå när man har en hund med. Jag kanske är kräsen, men jag vill kunna gå på i raskt tempo utan att behöva stanna för kiss- bajs- eller luktpauser. Det är väldigt svårt att genomföra en powerwalk eller löparrunda med ett jämnt tempo när man har en hund med sig. Och det vill jag kunna höra.

Det är mysigt och trevligt att vara hundvakt ibland och speciellt för denna hund som är hur snäll som helst. Men att vara hundvakt på heltid är inte min grej helt enkelt. För mig räcker det att ha en bebis i barnvagn att tänka på när jag ger mig ut på mina rundor. 
Hoppas att ni har haft en fin helg!

10 kommentarer:

 1. Tror det beror på hur man bor och ras. Min galna hund följde mitt tempo jämt. Han kunde springa fri också. Jätteskönt.
  Tyvärr finns inte tiden för hund längre. Trist!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog sant. Den här hunden är en Sibirian Huskie och springer lite av och till under promenaden, men hon börjar bli gammal så hon orkar inte lika mycket längre. För ett tag sedan kunde man nog springa längre sträckor med henne.

   Radera
 2. Du får ha lite bättre pli på hunden! ;0)
  Skämt å sido, så förstår jag vad du menar, men jag längtar fortfarande efter en hund. Hade hund fram tills dess att jag var 13 och saknar det! Kanske när barnen är lite äldre säger sambon. Jag hoppas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är inte så van med hundar så jag har säkert en del att lära.

   Hoppas du får lov att skaffa din hund till slut!

   Radera
 3. sv: Stort tack!! Så fina ord!
  Brudparet tycker jag kan visa fler bilder, men jag vill verkligen att de ska få se bilderna först så väntar med porträtten ;)

  SvaraRadera
 4. Skulle oxå bli otålig även om hund är jättemysigt som sällskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nog otåliga av oss båda två. :-)

   Radera
 5. Vi har hundar som får rätta sig efter oss, de får kissa innan vi tar upp tempot, sen får de traska på tills de får ett "varsågod kissa" kommando, fungerar kanon, men klart det kräver en del träning =) och hundvaktshundar har inte alltid den diciplinen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som att ni verkligen har pli på era hundar. Jätte bra ju!

   Radera
 6. Samma här, jag har absolut inte tålamod att behöva stanna med en hund som ska kissa och göra annat hela tiden....:)

  SvaraRadera