tisdag 28 februari 2012

Powerwalk i snö med vårskor

Idag stod besök på BVC på schemat för förmiddagen. Wilmer har hunnit bli 3-månader och det var dags för honom att ta vaccinationer. För att få till en rejäl powerwalk idag gick jag en omväg både till och från BVC.

När jag tittade ut i morse såg jag att det hade snöat under natten, men jag såg också att de hade plogat våra vägar så jag tog för givet att alla vägar skulle vara plogade. Det var några plusgrader ute så jag tog på mig tunna sneakers.

Mitt val av sko var inte så smart märkte jag ganska direkt då flera av vägarna jag gick på inte hade blivit plogade ännu. Under första halvan av promenaden gick jag alltså i nysnö med en lurigt hal isgata under. Jag kunde inte gå lika snabbt som jag hade velat och blev såklart blöt om fötterna. Men eftersom jag väljer att tänka positivt var snön bra på så vis att jag fick mer träning av att dra vagnen i snön.


Jag fick till en bra sträcka och farten var det inget fel på heller med tanke på väglaget. När jag gick från BVC hade de hunnit ploga mer och dessutom hade solen smält bort en hel del av snön och slasket så då gick det lättare att gå.

Dagens promenad i siffror:
Sträcka: 11,60 kilometer
Tid: 1:47:51 timmar
Hastighet: 9,18 minuter/kilometer

Dagens lunch
Efter tvättbestyr och matlagning när jag kom hem sitter jag nu och äter en god lunch bestående av kyckling, ugnsrostade grönsaker, keso, avokado, sallad och nötter. Till det ett par skivor knäckebröd. När jag var ute och promenerade var det mulet. Nu skiner såklart solen. Vore inte helt fel att ge sig ut på en till promenad alternativt sitta i solväggen och njuta, men å andra sidan har jag en del att pyssla med här inne. Vi får se hur det blir.

2 kommentarer:

  1. SNÖ!? Jag som är överlycklig över att vi har +7 och strålande sol...hårväxts med andra ord!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu på eftermiddagen skiner solen också här. Så den snö som kom i natt håller på att försvinna. =)

      Radera