måndag 6 februari 2012

Renée Voltaires Raw Agave Sirap

När jag är hemma stor del av dagen gillar jag att ta en kopp te eller två någon gång mellan måltiderna. Ofta väljer jag då ett rött rooboiste för att inte få i mig för mycket koffein. Normalt sett brukar jag inte söta mitt te, men om jag gör det väljer jag en klick honung.  

Med i Renée Voltaires frukostkasse fanns hennes Raw Agave Sirap så idag testade jag lite av den i mitt te.

Agave sirapen smakar nästan som honung och ger en god sötma till teet. Förutom att ha den i teet passar den att söta bakverk med eller ha den i desserter eller smoothies. Många gånger går det att byta ut sockret eller honungen med denna agave sirap. Renée tipsar själv om att man även kan ringla den över nygräddade plättar.

Denna Raw Agave Sirap tappas naturligt så att enzymer och näringsämnen bevaras. Den kommer från en växt som ser ut som en kaktus.

Sötningen är 25% mer än i vanligt socker så man behöver inte använda lika stor mängd som vid andra sötningsmedel och vinner därmed både kalorier och glukos.

Så här står det skrivet på paketet med Renée Voltaires Raw Agave Sirap:
Min underbara agave tappas naturligt så att enzymer och näringsämnen bevaras - det här är Raw food. Agave växer i Sydamerika och betyder ädel och stolt. Smaken påminner om honung; jag har den i desserter, bakverk och smoothies. Goodbye sugar! Renée

Testa du med!

3 kommentarer:

  1. Så fina flaskor, gillar deras design!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med. Flaskorna och burkarna är så fina att man kan ha dem stå framme.

      Radera