torsdag 22 mars 2012

Allround träning för överkroppen

Bicepscurls med gummiband

Idag fick ben och rumpa vila helt till skillnad från igår och i förrgår. Istället låg fokus helt på överkroppen när jag tränade i morse. Jag hann med en hel del övningar eftersom jag körde med supersets och vilade mycket kort mellan seten. Det blev ett pass för samtliga av överkroppens stora muskelgrupper; rygg, bröst, axlar, coremusklerna och även lite för biceps och triceps.

Stående framåtlutad rodd med hantlar. Samma position, men med linnet på olika sätt. =)
Jag inledde med gummibandsövningar för att mjukstarta kroppen lite, men jag lyckades spänna åt gummibandet så pass hård och göra så pass många repetitioner att det ändå brände skönt i musklerna. Fortsatte sedan med att träna med de lite tyngre hantlarna.

Som vanligt tränade jag vardera övning i tre set (kanske borde variera mig där mer?) och repetitioner mellan 12 och 24 beroende på hur tunga vikterna var.

Dagens styrkepass:
  • Fyra olika övningar med gummiband: axelflyes - axelpress ovan huvudet - axeldrag framför kroppen - bicepscurls (se bild)
  • Två ryggövningar med hantlar i superset: ryggdrag med en arm i taget lutandes mot bänk - stående rodd med framåtlutad överkropp (se bild)
  • Bröst och triceps i superset: bänkpress med hantlar liggandes på matta - tricepspressar mot bänk (se bild)
  • Core Express kvartal 3 2008: sex låtar
Tricepspressar mot bänk
Jag avslutade alltså träningspasset med coreövningar genom att träna till koreografin för ett Core Express-pass från 2008. Även fast det nästan är fyra år sedan jag körde det passet minns jag det mycket väl. Jag brukade instruera på World Class Slussen då och kommer ihåg hur jag körde hårt med deltagarna. Kul!
Från låt nummer 5 ur Core Express, september-2008
Maten är minst lika viktig som träningen. Innan morgonens träningspass åt jag frukost nummer ett bestående av hallon, lättkesella och krossade linfrön. Efter träningen år jag frukost nummer två: äpple, banan, mild naturell lättyoghurt, kanel och AXA's Func Supermüsli Havtorn.

4 kommentarer: