fredag 2 mars 2012

Bakad avokado

Jag älskar avokado i alla dess former så när jag såg Saras inlägg om bakad avokado i ugn var jag tvungen att prova. Jag gjorde mig en sådan avokadohalva med äggula i idag till mellanmål på eftermiddagen. Tack för tipset, Sara! För det var gott.

Bakad avokado i ugn 
1-2 portioner (beroende på hur hungrig man är och om man äter det till frukost eller som mellanmål)

1 avokado
2 ägg (man behöver bara äggulorna så äggvitorna kan du göra någonting annat med)
ev. hampafrön

Dela avokadon på mitten. Ta ut kärnan och skär bort lite av undersidan på båda avokadohalvorna så att de kan stå på en plåt i ugnen. Gröp ur hålan i mitten på avokadon lite så att en äggula får plats i vardera avokadohalva. Häll i äggulorna.

Grädda avokadon i 180 graders värme i ugnen tills dess att äggulan har stelnat, vilket tar mellan 5 och 10 minuter. För mig tog det 8 minuter. Jag strödde lite hampafrön på min avokadohalva. Njut sedan av krämig äggula tillsammans med avokado. En god kombination!

12 kommentarer:

 1. Åh en till härlig sak att testa. Elle maträtt, mellanmål. Tack!
  Och vad roligt att jag kunde inspirera lite med mitt tidigare inlägg. Kram på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar den bakade avokadon. Kram!

   Radera
 2. Spännande. Måste testa!

  SvaraRadera
 3. Underbar skål o sked du har till då! =)

  SvaraRadera
 4. Måste verkligen testa det snart... Ser gott ut!

  SvaraRadera
 5. Oj det såg spännande ut. :)

  SvaraRadera
 6. Jag tycker inte det ser gott ut, men ska absolut testa :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande att höra vad du tyckte sedan!

   Radera
 7. Snacka om lchf....måste testas:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En boost av bra fetter och protein. Ja, testa det!

   Radera