tisdag 27 mars 2012

Istället för pasta

Jag har ingenting emot att äta pasta utan gör det titt som tätt. Då helst fullkornspasta för att få i mig tillräckligt med fibrer och för att min mage mår bättre av det. Ganska ofta väljer jag dock bort pasta till förmån för godbitar som fullkornsris, quinoa eller bönor.

Min lunch idag bestod av köttfärssås med quinoa och det smakade minst lika gott som köttfärssås med pasta. Om inte godare! Quinoa är ett mycket näringsrikt frö med ett högt proteininnehåll. Det passar att äta till det mesta; i sallader, till fisk, kyckling och kött. Jag brukar koka extra mycket när jag kokar quinoa och så förvarar jag en burk med färdigkokad quinoa i frysen. Bara att plocka fram och tina upp!

Min lunch idag: Quinoa, köttfärssås med stora, vita bönor, sallad med tomat, morot, gurka och isbergssallad, fetaost och torkad oregano som strössel. Jag åt även en morot och ett par skivor Effektknäcke Surdeg&Quinoa med Bregott för att bli ordentligt mätt.

8 kommentarer:

 1. Mums. Har du några tips på hur man får quinoan att smaka nåt? Tycker det alltid blir så smaklöst när jag kokar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa att koka den med buljong. Då borde den få mer smak!

   Radera
  2. Det får jag göra nästa gång. Tack för tipset!

   Radera
 2. Jag äter Quinoa till allt! Ett tips från mig är att krydda med lite gurkmeja, blir både fin färg och smak!

  SvaraRadera
 3. Kidneybönor är min favorit. Mmmm! :-D

  SvaraRadera
 4. Tack för kryddningstips, tycker oxå att det är smaklöst! Ska absolut testa gurkmeja nästa gång!

  SvaraRadera