måndag 5 mars 2012

Lugn start på träningsveckan

Jag har startat min träningsvecka med lugn träning idag. Först lugn träning i form av en powerwalk. Fastän jag höll ett bra tempo på powerwalken så är det lugn träning i jämförelse med till exempel löpning. Har även hunnit med ett yogapass hemma idag och yoga räknar jag också som lugn träning eftersom den hjälper kroppen och själen att komma ned i varv samtidigt som styrka och smidighet tränas.

Även om jag inte har tränat i helgen var det skönt att mjukstarta kroppen idag med lugnare träning. Senare i veckan kommer jag köra på med lite hårdare tag i form av styrketräning, löpning och spinningcykling.Min powerwalk kombinerade jag idag med transporten till och från baby massagen, som för övrigt var en väldigt härlig stund för mig tillsammans med Wilmer och de andra mammorna. Wilmer verkade gilla massagen och jag gillade att massera honom och prata bebisar med de andra.

Idag har vi åter en dag med helt underbart väder. Solen skiner och himlen är klarblå. I morse när jag gick till massagen var det krispigt vitt ute efter nattens frost. Men nu har det försvunnit efter att solen har skinit hela dagen. Eftersom det var så skönt att vara ute gick jag en lite längre runda än jag hade planerat. Balsam för både kropp och själ med ett sådant härligt promenadväder!

Dagens promenad i siffror:
Sträcka: 12,69 kilometer
Tid: 1:58:30 timmar
Hastighet: 9,39 minuter/kilometer

Min yogastund hemma blev riktigt lyckat. Wilmer var trött efter massagen så fastän han hade sovit i vagnen hela tiden under promenaden somnade han om direkt efter amningen hemma. Jag fick lugn och ro och kunde yoga i 35 minuter utan att bli störd. Vilken mammalyx!

Powerwalk i underbart väder, baby massage och yoga utan att bli störd - Vilken lugn, skön och mysig start på veckan jag har fått!

5 kommentarer:

 1. ja, jag hoppas det :D Du kanske har några bra tips på lager? Det känns som att jag alltid börjar "tänka" på teknik och att det eventuellt känns lite i den axeln eller det benet osv.. orkar nog mer egentligen men det ända jag kan tänka på är att att jag ska stanna och gå en stund, haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju helt ok att stanna och få en stund om du behöver det. Du kan ju varva joggning med gång tills det känns bra att bara springa.

   Radera
 2. Skönt att du fick lite tid för dig själv. Vilket härligt tempo du hade på pwn!

  SvaraRadera
 3. Underbart att vara mammaledig då :) LYX som du säger!

  Stort tack för pepp!! Nu får jag köra längre nästa gång...

  SvaraRadera
 4. Tog en promenad idag för att kolla in löparspåret, men ser ut som man får skjuta upp löpningen, eftersom isen inte vill försvinna i spåret!

  SvaraRadera