onsdag 14 mars 2012

Maträtter med GoGreen's Ready-to-serve-bönor


För några dagar sedan skev jag om GoGreen's smarta bönmix, som går att servera direkt. Jag åt den då med sallad och pannbiff. Idag har jag lagat fler rätter med några andra av GoGreen's Ready-to-serve produkter.

Bland de produkter som finns att välja bland i detta smarta sortiment finns Chili sin Carne, tre olika salsasåser, kidneybönor, stora vita bönor, kikärtor, bönmix, svarta bönor samt röda och gröna linser. Jag valde idag att tillsätta Ekologiska Kidneybönor till min tacoköttfärs. Jag lät ett par portioner av tacoköttfärsen bli till köttfärssås och då tillsatte jag bara Salsa Mediterranean. Mycket smart och mycket gott!

Salsa Mediterranean är en salsa gjord på kikärter och linser i en vitlöksdoftande tomatsås. Man kan äta den både varm eller kall. Om man inte väljer att blanda den med köttfärs tror jag att den är mycket god att äta som den är som en sås till pasta eller som en sås till fisk, kyckling och grillat.

Alltid lika smart och gott att dryga ut köttfärsen med bönor och linser. Det ger maträtten ett högre fiberinnehåll och lägre fettinnehåll. Om man äter bönor eller linser istället för kolhydrater som ris eller pasta minskar man dessutom på kolhydraterna och ökar på proteininnehållet.

8 kommentarer:

 1. Hej! Ser jättegott ut, måste testa. Hoppas du haft en bra dag.
  Carolina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör gärna det. Ja, min dag har varit bra! Kram

   Radera
 2. Visst är det smidigt med sådana här färdiga paket? Och bönor är ju gott. Men oj vad länge sedan jag åt bönor kom jag på nu när jag tänker efter, får bli ändring på det snart....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också en periodare när det gäller bönor. Just nu äter jag det ganska ofta.

   Radera
 3. Igår med det kycklingcurry med GoGreens bönmix för min del. Jag har alltid några förpackningar hemma, riktigt bra! Har däremot inte testat deras salsa så det får bli nästa gång. tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har som sagt tre varianter på salsa så du hittar säkert någon som du är nöjd med!

   Radera
 4. Tack för ett underbart inlägg! Vet du om att det finns en Baljväxtakademi!?!
  Kolla gärna in oss: http://www.baljvaxtakademin.se
  vi finns även på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Baljv%C3%A4xtakademin/236427599737777
  Vi ska länka till detta inlägg!
  Keep up the good work!
  Allt gott!
  /Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande med en baljväxtakademi! Tack för tipset, Camilla!

   Radera