fredag 23 mars 2012

Mina poweryoga pass

I morse drog jag fram yogamattan för att träna poweryoga i en timme. När jag yogar hemma brukar jag göra det framför en dvd med Poweryoga där Ulrika Norberg är instruktören. Detta är en dvd som jag har haft hemma länge och som följde med en Amelia-tidning för många år sedan.

Upplägget med Poweryoga på denna dvd är bra. Ulrika går noggrant igenom ställningarna och är tydlig med att visa hur de ska se ut. Hon har en grupp deltagare med sig som även de utför övningarna på ett korrekt sätt för att man ska se hur yogaställningarna ska se ut. Det är det som är den svåraste utmaningen med yoga; att utföra ställningarna med korrekt teknik. Men det är när man lyckas med det som yogan verkligen gör nytta och man får effekt av sin träning.

Om du också vill träna yoga med hjälp av en dvd finns det många olika att välja på. Sök på Google efter yoga dvd och du får upp en mängd resultat.

Fastän jag har lärt mig yogaupplägget på denna dvd tycker jag att det är skönt att sätta på den istället för att träna yogan själv. Jag får trots allt bra vägledning och jag behöver inte tänka så mycket själv. Jag bara följer instruktionerna och koncentrerar mig på att vara i nuet och att utföra positionerna så korrekt som möjligt. Det är bra att kunna se hur ställningarna ska se ut så att jag hela tiden kan förbättra min egen teknik.

Jag filmade en bit från morgonens yogapass för att ni ska få se hur det ser ut hemma hos mig när jag tränar poweryoga. Håll till godo!

7 kommentarer:

 1. Härligt med yoga, jag gör det alldeles för sällan bara.

  SvaraRadera
 2. Åh så kul att se! Jag gör kundaliniyoga men det blir alldeles för sällan, passet är på 1,5 timma och den tiden har jag inte nu :( Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. De har blivit värre med halsen :/
  Hoppas innerligt att de bli bättre. Hoppas du får en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Varje morgon precis när jag vaknat och varje kväll precis innan jag lägger mig brukar jag göra 3 sådanna där solhälsningar som du visar i första videon, så himla skönt, jag har hållt på med det i några månader nu och hjälp vad vigare och rörligare jag har blivit :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra och härlig rutin! Och vad skönt att det har gett effekt!

   Radera