tisdagen den 6:e mars 2012

Stekt zucchini - gott tillbehör till mat


Till min lunch idag stekte jag zucchini och åt som tillbehör. Så enkelt och så gott! Zucchini passar att äta till så mycket och det går att tillaga den på olika sätt: steka, koka i grytor, ha rå i sallader, rosta i ugnen, grilla eller mosa.

Den innehåller väldigt mycket vatten, men även vitaminer i form av A och C.

Jag stekte zucchinin i lite olja och med peppar och chili och åt den till mina hemlagade pannbiffar, kokt potatis, sallad och keso.

Det var länge sedan jag åt stekt zucchini och fick därför lite av en "aha"-upplevelse idag. Det är ju så gott! Skulle kunna äta bara det som ett snacks!

9 kommentarer:

  1. Åh, de där se smarrigt ut :D
    Zucchini är ju så gottit.

    SvaraRadera
  2. Super-gott! Jag brukar steka dom i mycket olivolja och krydda med salt och peppar och paprikakrydda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter mycket gott! Jag får testa med paprika nästa gång.

      Radera
  3. Zucchini stekt i olja och vitlök, mums

    SvaraRadera
  4. Gott. Jag gillar Zucchini. :)

    SvaraRadera
  5. Jag skivar zucchini med osthyveln, steker, saltar och pepprar och äter istället för pasta. Gottigt. =)

    SvaraRadera