onsdag 7 mars 2012

Svettig morgon

Jag tränade ett svettigt spinningpass i morse. Det var svettigt i dubbel bemärkelse; dels för att jag spinnade på hårt och blev svettig av det och dels psykiskt eftersom Wilmer inte alls var på spinninghumör idag. Jag lyckades tajma in träningstiden ganska dåligt och var tvungen att ta en mängd pauser för att lillkillen skulle hålla sig nöjd.

7.40 satte jag mig på spinningcykeln. 09.20 klev jag av den. Då hade jag cyklat en timme av den tiden. Resten av tiden gick till pauser med blöjbyte, klädombyte, amning och ett otaligt antal gånger med napp-iploppningar. Jag vet inte varför, men idag kunde jag inte charma honom med mina rosa skor som cyklade runt på pedalerna. Den rosa vattenflaskan var lite rolig, men mestadels tyckte han att underhållningen inte dög. När jag hade fem minuter kvar av passet somnade han så han var nog ganska trött. Stackarn.


Det är just det här man får vara beredd på som tränande mamma; att man blir störd med jämna mellanrum och att man inte kan förvänta sig att träningspasset ska ta så lång tid som det normalt sett brukar. Ofta tar det längre tid. Till slut fick jag i alla fall ut det jag ville av morgonens spinning; en timme av svett. Skönt!

Jag cyklade ganska mycket i stående positioner. Det var skönt att bli uppmjukad i kroppen och speciellt i ryggen där jag har grym träningsvärk från igår. Älskar att bli svettig när man har träningsvärk för att sedan stretcha ut de muskler som man har värk i. Blev alltså en skön ryggstretch efter passet.

Frukosten med AXA's nya Func Supermüsli smakade mycket gott efter träningen! Mer om den müslin i ett senare inlägg. Nu ska jag snart ut i solen!

14 kommentarer:

 1. Vilken härlig start på dagen:) Har också nyss svettats:) Hoppas du får en fin onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du också har fått svettats! Ha en bra dag!

   Radera
 2. Bra start på dagen! Vi somnade om istället, så träningen får bli i eftermiddag och kväll. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde ni rätt i! Då har du dit roliga kvar! =) Kram

   Radera
 3. Bra jobbat! Själv är jag sjuk så svettas endast pga feber...

  SvaraRadera
 4. Javisst gör de. Äter lite köttfärssås just i detta nu :)
  Bra jobbat trots attde tog lite tid. Håller med, man får nästan räkna med de som mamma. Vart har du köpt din spinningcykel ?

  SvaraRadera
 5. Underbart! Kör du på hemma alltså?
  Själv har jag blivit kanonförkyld (smittad av liten) så min träning ligger på is igen. Så surt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tränar på spinningcykeln hemma. Perfekt!

   Stackars dig! Hoppas att du kryar på dig snabbt!

   Radera
 6. Ja det är ju detta man skriver under på när man blir mamma: att göra avkall på sig själv, hihi. Dom är sköna de små liven. Men jag måste säga att jag är imponerad av din disciplin som får till så bra vardagsträning när du är mammaledig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med planering, tålamod och en bebis som gärna hänger med så fungerar det! =)

   Radera
 7. Jag har också prövat Axas Func musli. Tycker den är helt ok. Blandar den, keso och lite yoghurt. Snabbt och smidigt om man har bråttom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker också att den är god. Bra att den är så protein- och fiberrik också!

   Radera