tisdag 6 mars 2012

Valios lätt naturell yoghurt

För ett tag sedan testade jag Valios OLO yoghurt med vaniljsmak. Jag tyckte att den var krämig och god, men för söt för att äta till frukost eller mellanmål. Nu har jag testat Valios naturella lättyoghurt och därmed hittat en Valio-yoghurt som passar mig bättre.

Jag gillar naturella yoghurtar eftersom de har en frisk och naturell smak. Om jag vill få dem sötare tillsätter jag själv frukt eller bär. I morse åt jag den naturella yoghurten tillsammans med russin, solrosfrön och krossade linfrön. Det fick bli min frukost nummer ett innan träningen.  

Valios naturella yoghurt är laktosfri och ett bra alternativ om man är känslig för laktos. Den finns med fetthalten 2,5% och 0,4%. Jag testade den med låg fetthalt och tyckte att den var riktigt krämig för att innehålla så lite fett.

Om du vill få tips på hur du kan äta Valios produkter; kolla in recepten på Valios site. Det jag gillar med Valio är att de har många produkter för känsliga magar och bra alternativ för laktosintoleranta.

14 kommentarer:

 1. Gillar också valios produkter! Ha en toppen-dag!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar dem, trots att jag inte är laktosallergiker. Krämiga och goda! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att det är fler som gillar Valio!

   Radera
 3. Problemet för endel laktos intoleranta är ju att de inte tål mjölkproteinet som man i endel laktosfria produkter har kvar, hur är det med denna?
  är inte själv laktosintoleratn men lyckas alltid köpa fel produkter när jag ska bjuda mina vänner med intoleransen på något =)
  Ha en bra tisdag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag förstår ska denna yoghurt fungera för laktosintoleranta då den är 100% laktosfri.

   Ha en bra tisdag du med!

   Radera
 4. Jag äter naturell yogurt varje morgon tillsammans med hallon och blåbär med linfrön och allbran. Testa Verums laktosfria också, den är också god!

  SvaraRadera
 5. Jag tror att jag ska testa denna :) Brukar ta naturell lättyoghurt annars. Bra att variera sig lite!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är också naturell lättyoghurt. Men du kanske menade av ett annat märke?

   Radera
 6. Jag ÄLSKAR Valios yoghurt och har alltid minst två liter i kylen! :)

  SvaraRadera
 7. inneh. det något onyttigt som tex. socker? ha en bra dag. Kram :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den naturella yoghurten innehåller inte något socker. Ha det fint du med!

   Radera