torsdag 5 april 2012

12 kilometers lycka

Det är konstigt det här med löpning. Dagen innan jag ska träna löpning brukar jag alltid se fram emot passet och nästan vara otåligt förväntansfull. Någon timme innan det är dags att ge sig ut att springa brukar jag bli lite mer negativ i tankarna. Jag tänker på hur jobbigt det kommer vara och hur trött jag kommer bli. Men så när jag kommer ut på löparrundan rinner stress och press av mig. Jag blir ett med löpningen och känner endast lycka och glädje. Visst är det jobbigt bitvis när jag springer. Men det är skönt jobbigt! För att inte tala om känslan efteråt, när jag har sprungit klart. Då är jag alltid så galet lycklig. En lyckokänsla som är starkare än den jag har efter att jag har tränat andra träningsformer.

Så var det den här gången också. Jag såg fram emot kvällens löparpass redan igår. Men under eftermiddagen idag började jag känna mig trött och seg och kände inte alls för att ge mig ut. När jag sedan började springa var segheten och tröttheten som bortblåst och jag kände istället hur mycket energi jag hade. Nu efter springturen är jag sådär genomlycklig som bara ett löparpass kan göra mig.

Undrar hur det kommer sig att just löpningen ger en sådan där extra härlig lyckokänsla? Är det kombinationen konditionsträning, naturupplevelse och frisk luft som gör det? Jag vet inte. Men härligt är det!

Smart med dubbla löparjackor
Nu kanske du undrar varför jag inte springer oftare än en gång i veckan. Jo, för att jag vill hinna med och träna så mycket annat och jag tänker inte träna mer än jag gör idag. Har varit där tidigare, när jag tränade mer än jag mådde bra av och det tänker jag inte göra om. Dessutom är det nog bra att få längta lite efter löpningen mellan gångerna!

Jag har ju tänkt att jag ska variera min löpning mer och inte springa exakt en mil varje gång. Så idag sprang jag lite längre. Och jag lyckades med att hålla, ett för mig, bra tempo hela vägen! Så nöjd med kvällens löpning! Och så skönt att springa utan vagn!

Dagens löpning i siffror:
Sträcka: 12,23 kilometer
Tid:  1:03:49 timme
Hastighet: 5,13 minuter/kilometer 

12 kommentarer:

 1. Löpning är verkligen något som kan skapa enorm lycka! Och mycket beroendeframkallande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan ju du verkligen skriva under på!

   Radera
 2. Håller med fullständigt, finns ingen träningsform som frigör så mycket endorfiner som löpning :)
  Glad Påsk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbara löparendorfiner! Glad påsk på dig med!

   Radera
 3. Du imponerar! Grymt tempo och bra uthållighet :) Jag FÖRSTÅR och håller med om lyckokänslan... det ÄR verkligen nåt speciellt med löpning.

  GLAD PÅSK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det!
   Glad påsk till dig och din familj!

   Radera
 4. Snyggt - bra tempo!!! Löpning är för mig en helt oslagbar träningsform när det kommer till träningsglädje, endorfinrus och svett...älskar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du känner på samma sätt!

   Radera
 5. Älskar att springa jag med. Gillar din tanke med att inte träna för mycket också. Själv tränar jag aldrig mer än fyra ggr i veckan. Mer än så behövs verkligen inte och man riskerar att låta träningen ta över all ledig tid.

  Bra jobbat med passet idojorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kroppen behöver ju vila också för att bli starkare och må bra.

   Radera
 6. Fantastiskt bra jobbat, jag är så imponerad på många vis! Vilket tempo och vilken distans! Själv har jag inte sprungit sedan Augusti och jag saknade det oerhört ett tag. Har fått testa några gånger men tyvärr gav det smärta.

  Just nu tänker jag, att jag hinner. Har livet på mig att löpa. Det räddar mig från att fokusera på det negativa, att jag inte kan eller inte får. Utan det positiva, när jag kan och när jag får.

  Under tiden tränar jag massa andra saker, livet stannar ju inte bara för att löpningen gjort det.

  Lite påsktankar från mig!

  Ha en go Påsk med familjen, Karin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker du tänker helt rätt. Du HAR tid och du kommer kunna springa mängder med gånger framöver. Och så är det ju tur att det finns så mycket annat kul att träna under tiden!

   Glad påsk!

   Radera