onsdag 18 april 2012

Annorlunda och jobbig armhävning - tips på styrkeövning

Igår när jag styrketränade gjorde jag bland annat denna lite annorlunda armhävning. Det är en riktigt jobbig övning som tränar axlarna och armarna. Positionen är lite annan än vid vanliga armhävningar eftersom man har rumpan i luften.

1. Utgångsposition

Gör så här: Stå i armhävningsposition med händerna ungefär axelbrett. Kom nu närmare med fötterna så att rumpan putar upp i luften. Behåll raka ben och håll kvar fötterna i golvet. Hur nära du kan komma beror på hur rörlig du är i baksida lår. Böj armarna så att armbågarna pekar ut till sidorna och huvudet strävar ner mot golvet. Kom så djupt ner du kan samtidigt som du behåller fötterna i golvet. Pressa sedan tillbaka upp till raka armar. Blicken ska hela tiden vara riktad mot fötterna.

2. Böj armbågarna och tryck överkroppen nedåt.
Att den här armhävningen är tyngre än vanliga armhävningar beror på att armarna och axlarna får mer att lyfta. Jag är inte så rörlig i baksida lår och var därför tvungen att släppa fötterna lite från golvet när jag gjorde denna övning. Med mer yogaträning siktar jag på att bli mer rörlig där.

3. Gå så långt ned du kan innan du pressar upp igen.
Testa gärna denna övning! Gör den så många repetitioner du klarar innan du tar en paus och sedan återupprepar lika många repetitioner två gånger till.

Tidigare tips på övningar:

6 kommentarer:

 1. Älskar den övningen, hur jobbig och bra som helst.

  SvaraRadera
 2. Åh jobbigt! Man kan också gå framåt i den positionen i passgång liksom. Höger hand och höger ben samtidigt. Skitjobbigt :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag är jobbigt. Jag får testa det nästa gång!

   Radera
 3. Mycket bra övning, tuff men effektiv :)

  SvaraRadera
 4. Den armhävningen är både jobbig och galet bra!

  SvaraRadera