söndag 22 april 2012

Grillad lammkorv

Bland det värsta jag vet i matväg är korv. Jag gillar inte smaken av det och jag gillar inte att korven innehåller så mycket annat läskigt än bara kött. Så jag äter därför aldrig korv.

För ett tag sedan fick jag testa lammkorv med nittioprocentig kötthalt. Och den korven gillade jag!

Idag grillade jag vanlig korv (till min man) och denna goda lammkorv (till mig) i ugnen. Vi åt korvarna med hemlagat potatismos, dijonsenap och sallad. En mycket god måltid! Även om jag kan erkänna att det kändes lite konstigt att äta korv till lunch. Lite synd att dagens regniga väder inte tillät oss att grilla korvarna ute. Men att grilla i ugnen blir nästan lika gott, tycker jag.

När ICA bjöd på dessa korvar på deras grill-lunch serverade de dem med en ris marrakesh i nordafrikansk stil med frukt och mandel (se receptet på bilden intill). Det var gott det också, men ibland kan det enkla vara gott. Och en typisk svensk måltid med potatismos är inte helt fel det heller!

Nu finns det några lammkorvar kvar som jag får äta av kommande dagar. För maken klarar inte av att äta lamm. Han håller sig hellre till gris. Kanske att jag testar att göra en ris marrakesh till mina överblivna korvar? Vi får se. Men det känns i alla fall bra när det man äter till största del innehåller bra, svenskt kött istället för konstiga delar från djuret som man inte vet vad det är.

12 kommentarer:

 1. Va roligt att jag hittat din blogg! Här fanns det mycket intressant o kolla in!!

  SvaraRadera
 2. Jag älskar Icas köttiga korvar. Serverar med blomkålsmos, gott det med:)
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmm, låter gott med blomkålsmos! Kram

   Radera
 3. Det lät gott- jag gillar egentligen korv, men vetskapen om vad som är i dom gör att ja försöker undvika de, oftast. Köper ofta korv med hög kötthalt men inte testat lamm. Vet du när ICAs grillsortiment finns i butik? Va på jakt efter kyckling burgarna förra fredagen, men personalen tittade på mig som ? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att de ska finns i sortimentet redan nu. Kanske är det din Ica-butik som inte har tagit in det?

   Radera
 4. DÅ kan jag också äta korv! Att det ska vara så svårt att fatta att man vill ha kött i korven haha :)
  Gott!
  Och tack söta du för pepp!

  SvaraRadera
 5. (Och ja, det gick väldigt bra hos ögonläkaren. Skönt! Inga problem alls med ögonen.)

  SvaraRadera
 6. Ser jättegott ut! Gillar inte vanlig korv men brukar köpa lammkorv ibland. Denna verkar ju toppen! Är det ICAs egna märke ?? Känner inte igen att jag sett förpackningen men har å andra sidan inte letat heller!

  Passar ju bra till vårens/sommarens grillningar!!

  Ha en härlig dag!!

  =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, detta är ICA's egna märke. Visst passar den bra till alla grillningar framöver! Ha en fin dag du med!

   Radera
 7. Håller med dig om korv, inte ens mina barn äter det. Det är det absolut värsta jag vet och du hittar inte det i min kyl eller frys. Man ska nog göra sin egen variant, med riktigt kött i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör man sin egen korv kan man ju vara 100% säker på vad som finns i den, så visst vore det bäst!

   Radera