måndag 30 april 2012

Grillpremiär idag?

Några av ICA's grillrätter
Idag på Valborgsmässoafton är det många som premiärgrillar för året. Kanske gör vi det också senare idag? När jag var på ICA's grillevent för några veckor sedan fick vi reda på några smarta grillhjälpmedel som ICA erbjuder. Kan vara smart att utnyttja dessa om du inte är grillmästare själv förstås.

ICA's grilltips:
 • ICA har startat en Grilljour som kommer att hålla öppet under hela sommaren. Grilljouren är en telefonlinje som är bemannad av kockstudenter från Restauranghögskolan i Grythyttan. De kommer att finnas tillgängliga för att vägleda och ge tips kring grillandet, som t.ex. hur man får till den perfekta grillytan eller hur man undviker att svärta ner grönsaksspetten. Grilljouren öppnar idag och kommer ha öppet denna vecka fram till vecka 20 varje dag klockan 08.00 till 22.00. Mellan vecka 21 och 32 har de öppet torsdag till söndag klockan 16.00-22.00. Telefonnumret är 020-47 45 51 och gratis att ringa till. Bra va?!!!
 • Appen "Grillfest" som skapades förra året kommer att uppdateras med fler tips och råd kring grillning. Den har nu också en inbyggd timer för att man ska hålla koll på hur länge maten ska svettas på grillen samt en larmknapp som direkt kopplar dig till Grilljouren. Båda dessa nya funktioner ska finnas tillgängliga från klockan 08.00 idag på Valborsmässoafton.
 • ICA's hemsida har uppdaterats med mängder av grillrecept. Där finns över hundra härliga, säsongsbaserade recept som ger inspiration och möjlighet till att prova något nytt under sommaren. Här hittar du grillrecepten
Hoppas att du känner dig inspirerad att grilla nu! Ska du grilla idag? Eller har du redan premiärgrillat?

6 kommentarer:

 1. Åh vad sugen jag blev nu! Grillat är godast :)
  Ikväll grillar vi fläskfilé och till det blir det en bulgursallad med avocado och fetaost. Och en liiiten klick bea :)

  SvaraRadera
 2. Sprang förbi många grill luktande trädgårdar ikväll, har inte fått smaka på årets första grillning än - nackdelen med att bo i lägenhet. Får nog försöka få till de snart på nåt sätt känner jag- är ju såå gott:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får bjuda in dig hos någon med grill! =)

   Radera