fredag 20 april 2012

Kokt broccoli

Den här veckan har jag ätit kokt broccoli till flera av mina luncher och middagar. Det är visserligen ingen ovanlighet för jag älskar denna nyttiga grönsak.

Godast är att koka ett färskt broccolistånd. Det fungerar även att koka fryst broccoli och då får man i sig lika många nyttigheter. Men smaken blir något bättre av den färska, tycker jag.

Broccoli innehåller en mängd nyttiga näringsämnen, som till exempel C-vitamin, folsyra och A-vitamin. Jag tycker att broccoli passar bra att äta som grönsak till de flesta maträtter. Det är också gott att woka broccoli eller göra en soppa av den. Här kommer några av de maträtter jag har ätit i veckan med broccoli.

Broccoli på min tonfisksallad
Broccoli till ugnsrostade rotfrukter och makrill i tomatsås
Broccoli till kyckling, grönsaker, ugnsrostade rotfrukter, keso och aioli

6 kommentarer:

 1. Ja broccoli är ju SÅ gott och går att variera mycket. Gott i soppa, mos och ska i helgen göra broccoligratäng ..
  Ha en härlig fredag!

  = )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Broccolimos måste jag testa. Det lät gott!
   Ha en fin helg du med!

   Radera
 2. Broccoli är en favorit här med, till och med min dotter äter det fast hon annars inte är så förtjust i grönsaker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att dottern äter det eftersom det är så nyttigt!

   Radera
 3. Svar: Ja det är jätte gott! Jag brukar ha det på riskakor, knäckemackor, bröd eller bre jordnötsmör på en halv banan och stör över kokos. (oj vad sugen jag blev på det nu) Jordnötsmör med något blir dagens mellanmål!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att jordnötssmör är bland det godaste som finns! Fast kanske inte till broccoli dock...

   Radera