lördagen den 28:e april 2012

Kyckling- och mangosallad

Mango kan vara riktigt gott att ha med i maten och speciellt god är den till kyckling. Så idag fick det bli en kyckling- och mangosallad med limeaioli till lunch.

Kyckling- och mangosallad
1 portion

1 kycklingfilé
chili
cayennepeppar
flingsalt
grönsaker till salladen - jag använde: romansallad, tomat, körsbärstomater, gurka och paprika
lite fetaost, 10% fett
½ mango
½ avokado
limeaioli

Börja med att skära bort fett från kycklingfiléen. Krydda den med chili, cayennepeppar, peppar och flingsalt. Jag använde ett flingsalt med smak av hickory. Blev mycket gott! Skjuts in i ugnen på 200 grader tills den är genomstekt och köttet är vitt. För mig tog det ca 35 minuter.


Medan du väntar på att kycklingen ska bli klar gör du i ordning resten av salladen. Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar. Skala mango och avokado och skär dem i klyftor/båtar. Skär även fetaosten i mindre kuber. Blanda alltsammans och lägg upp på en tallrik.

Receptet på limeaioli hittar du här. Den är väldigt enkel att göra och passar bra till kycklingsalladen.

När kycklingfilén är klar tar du ut den och skär upp den innan du lägger den på salladen. Klart att njuta av! Jag åt min i det soliga, fina vädret. Dubbel njutning!

2 kommentarer:

  1. sv; ja hon är världens goaste, alltid glad oxå så badhuset var en rolig aktivitet =D

    mm kycklingssalladen såg riktigt smaskig ut!

    SvaraRadera
  2. Guuuud vad gott det såg ut!!

    SvaraRadera