måndag 16 april 2012

Löpning i grupp

Om en stund ska jag ge mig ut på ett löparpass. En av de anledningar till att jag älskar löpning som träningsform är för att jag får en stund för mig själv, mina löparsteg och mina tankar. Jag springer alltså allra helst ensam. Löpningen blir då som en meditativ stund för mig själv.

Men alla tycker inte som jag. Det finns många som hellre springer med andra för att få sällskap under löpningen, antingen för att man blir pushad av det eller för att man vill kombinera löpningen med en social stund. Nu har ni som gillar att springa i grupp chans att göra det med World Class!

Förra veckan drog World Class igång vårens löpargrupper i Hagaparken i Stockholm. Gruppen är öppen för alla med Stockholmskort och lokalkort på Alvik, Slussen, Nybro, Vasastan och Kista och du bokar den som vanligt på din klubb/webben.

Start: kl 17.30, samling i receptionen på World Class Vasastan. Slut: kl 18.30 på World Class Vasastan. Förkunskaper: Att kunna springa 5km i vanlig löpartakt. Upplägg: En löparrunda på 5-6 km med teknikträning och styrkeövningar. Mål: Att kunna springa ett milslångt lopp i slutet på sommaren, med resultat du är nöjd med.

Löparcoachen heter Sara Nyström, en erfaren löpare kommer att leda löpargrupperna. Hon är 39 år och har tre barn. ”Jag brinner för träning, hälsa och att hjälpa andra människor genom att coacha dem till sina mål. Jag har tränat hela mitt liv, när jag var yngre var jag en av de bästa i Sverige på sprintdistanser och längdhopp. Jag löptränar 5-6 mil i veckan, kombinerat med styrketräning. När jag löptränar så tävlar jag mot mig själv och mina egna resultat och mål.”

Om du är intresserad av löpargruppen; Läs mer här!

2 kommentarer:

  1. Jag föredrar nog också att springa själv, även om jag egentligen aldrig testat att springa i grupp. Kan tänka mig att det ger bra push dock.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror säkert att man blir extra pushad av att springa i grupp. Skulle vara kul att testa någon gång!

      Radera