måndag 30 april 2012

Min form fem månader efter graviditeten


Veckorna och månaderna passerar snabbt och nu har det gått fem månader sedan vår guldklimp kom till världen. Jag tycker att jag ser likadan ut nu som för en månad sedan; väger 2-3 kilo mindre än innan jag blev gravid, men har en mycket lösare mage nu än innan graviditeten. Det tar säkert sin tid innan huden runt magen blir lika stram igen. Om den någonsin kommer att bli det...

Det som är väldigt positivt är att jag känner mig väldigt stark, kanske till och med starkare än innan graviditeten. Och uthållig är jag garanterat. Skulle vilja påstå att jag har bättre uthållighet nu än innan jag blev gravid. Tecken som tyder på det är att jag nu har orkat springa både längre distans och snabbare på milen än innan jag blev gravid. Och mitt jägarvila-rekord har jag slagit med råge utan att bli direkt trött. Det är sådana små segrar som får mig att tycka att träningen är så grymt rolig. För den ger ju resultat!

Mina träningsmål som de såg ut fyra månader efter graviditeten:
 • Springa milen under 50 minuter - Jag var nära i torsdags när jag sprang milen på 50,31 minuter. Missnöjd då, men jag ger inte upp. Jag ska snart klara det!
 • Börja med intervallträning vid löpning - Detta har jag gjort och kommer garanterat fortsätta med.
 • Variera mina löppass mer - Nu kör jag intervallpass varvat med längre än milen och milslånga pass. Känns som bra variation!
 • Varje vecka träna följande: styrka, core, löpning, spinning, yoga - Detta gör jag!
Mina träningsmål nu fem månader efter graviditeten:
 • Springa milen under 50 minuter - Jag fortsätter att ha detta som mål tills jag klarar det.
 • Springa längre än 15 kilometer - 15 är mitt längsta någonsin hittills, men jag vill springa längre än så!
 • Sitta längre än fem minuter i jägarvila
Läs om:
... min form fyra månader efter graviditeten 
... min form tre månader efter graviditeten
... min form två månader efter graviditeten

Bilderna är tagna vid det här träningspasset förra veckan och dagens träningspass.

10 kommentarer:

 1. Vilken peppande blogg du har! Blir jättesugen på att gå ut och springa nu, men det får vänta till imorgon. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du blir peppad! Lycka till med löpningen!

   Radera
 2. Du är grym och stark och så motiverande! Kram!

  SvaraRadera
 3. Håller med om att du är stark och grym! Du ska se att du kommer fixa dina mål!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska jag se till att jag gör! =) Kram

   Radera
 4. Rackarns så bra du är!!
  Att märka skillnad, att få kvitto på att träningen fungerar, är det bästa som finns. Det är härligt att ha dessa att tänka tillbaka på när man hamnar i en svacka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Riktigt motivationshöjande!

   Radera
 5. Vilken hot mama =) och stark!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha! Det vet jag inte om jag håller med om... Men stark känner jag mig!

   Radera