måndag 16 april 2012

Mitt längsta hittills

Mina ben kändes lite sega när jag inledde mitt löparpass i morse. Jag valde därför att ta det lite lugnt med tempot i början av passet. För jag hade tänkt springa långt idag. Och långt blev det. För att vara mig i alla fall.

Mitt mål var att springa längre än senast jag sprang långt. När jag passerade sex kilometer kände jag inte för att vända hem så jag sprang lite till. Vid 7,5 kilometer valde jag att vända. Jag skulle trots allt orka springa lika långt tillbaka hem. Och det orkade jag. Det blev till och med en lite snabbare andra halva av passet än den första.

Så långt som 1,5 mil har jag aldrig sprungit förut. Känns mycket bra att starta veckan med att logga mitt längsta löparpass hittills!

Dagens löpning i siffror:
Sträcka: 15,06 kilometer
Tid:  1:20:10 timme
Hastighet: 5,19 minuter/kilometer 

Min uthållighet är det inget fel på. Nu gäller det bara att få upp farten lite till. Men som det känns nu kommer det inte bli några problem att klara mitt mål att springa milen under 50 minuter innan den 30 juni. Ska snart göra ett miltest-pass för att se vad jag klarar för tillfället.

Min dag idag har startat bra. Nu tänker jag fortsätta att ha en bra dag med lite fix i trädgården och sedan babysim i eftermiddag!

18 kommentarer:

 1. Men vad duktig du är! Modigt att springa så långt :)

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt bra! Vad använder du för att hålla koll på hastighet/km-antal mm? Själv ska jag starta lite idag efter min dunderförkylning. Känner mig pigg nu, kroppen har fått vila ordentligt. Kämpa på :)
  Ha en fin dag / Carolina

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat, fantastisk löparväder idag också!!

  SvaraRadera
 4. Jättebra !! Jag tycker du springer ganska fort .. när jag springer längre än milen ligger jag i 6-tempo, svårt att få upp högre hastighet. Fast jag är nog lite feg - vågar inte riktigt..
  = )

  SvaraRadera
 5. WOW! Jag är hur imponerad som helst! Vilka snitttider på så lång sträcka!

  Stort eloge till en fantastiskt prestation, Karin :)

  SvaraRadera
 6. Strongt! Kan tänka mig att det kändes rätt nice efter ett sådant pass? :)

  SvaraRadera
 7. Härligt, galet så bra jobbat!

  SvaraRadera