lördag 28 april 2012

Paulúns nya kokosvatten

En ny hälsosam dryck har just kommit ut på marknaden: Fredrik Paulúns Kokosvatten i tre olika smaker. Jag blev förvånad över hur pass gott det nya kokosvattnet är. Normalt sett brukar jag inte gilla kokosvatten så mycket, men denna variant smakar till och med gott som naturellt kokosvatten.

Kokosvattnet är uppfriskande och passar bra att dricka efter ett träningspass, en varm sommardag eller som för mig idag; efter att ha städat hela huset. Det innehåller viktiga mineraler och salter, som i kombination med en perfekt balans av elektrolyter och kolhydrater ger en naturlig återhämtning. I drycken finns bara naturliga råvaror och inget tillsatt socker, tillsatser eller sötningsmedel.

Fakta om kokosvattnet:
Kokosvatten är den klara vätska som finns inuti den gröna unga kokosnöten, ej att förväxla med den bruna kokosnöten som innehåller kokosmjölk. Kokosvattnet innehåller mineraler som påverkar vätskebalansen. Det handlar främst om mineralämnet kalium, som finns i cellerna, och natrium (koksalt) som främst återfinns utanför cellerna. Dessa behövs för att en vätskebalans ska uppnås och det är oftast kalium som är en bristvara.


Kokosvattnet finns i smakerna Mango&Passion, Ananas&Guava och Naturell. Min favorit är den med ananas och guava, men de två andra är också goda.

Paulúns Kokosvatten finns i dagligvaruhandeln i flaskor om 30 cl där det rekommenderade priset är 22 kronor.

10 kommentarer:

 1. Måste testa!
  Ha en trevlig helg! Kram till dg!

  SvaraRadera
 2. Spännande, hur mycket socker innehåller de två smaksatta?
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De innehåller inget tillsatt socker alls, utan bara naturligt socker från frukterna. Det naturliga sockret från frukten är 7,2% av innehållet.

   Radera
 3. Spännande, jag har testat kokosvatten innan men det har inte fallit mig i smaken. Men får nog testa denna variant, dock inte sett de i någon mataffär ännu. Men kanske inte hunnit till Linkan ännu ;) Ha en fin helg och tack för en trevlig blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa! Jag tror att du kommer gilla detta kokosvatten. De ska finnas i välsorterade matvarubutiker. Ha en fin helg och kul att du gillar bloggen!

   Radera
 4. Åhh, detta måste jag testa!

  SvaraRadera
 5. Trams, precis som alla andra "mirakeldrycker"...
  http://www.dn.se/livsstil/trend/surt-sa-testpanelen-om-vattnet

  Bättre innehåll i ett glas lättmjölk och en banan. Kolla livsmedelsverkets livsmedeldatabas, t.ex.
  http://www.miljomat.se/html/naringsberakningLivsmedel.aspx?H=2&G=&L=8_413

  Exempelvis kalium finns nära 5 ggr så mycket i lättmjölk och natrium ska man inte överdosera.

  Herr Paulun m.fl. tjänar grova pengar på folks dumhet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig om att ett glas mjölk och en banan innehåller minst lika bra näringsämnen, eller till och med bättre, än denna dryck. Detta kokosvatten är trots allt ett vatten fyllt med viktiga mineraler och vitaminer och jag skulle inte kalla det för en bluffdryck.

   Sedan håller jag med om att Paulun och andra inom den industrin känner mycket pengar på att lansera denna typ av produkter. Men det är ju upp till var och en om man vill köpa dem eller inte.

   Jag blev i alla fall positivt överraskad av hur gott just dessa kokosvatten smakade!

   Radera
 6. För det första är Homogeniserad och pastöriserad KOMJÖLK INTE BRA!! Helt oigenkännligt för vårt matsmältningsystem. Skapa inflammationer i kroppen. För det andra är kokosvatten j*****vligt bra! Långt mycket bättre än "sportdrycker" som powerrade (hur det nu stavas). Människor idag svälter inte av för lite mat, utan av näringsbrister! Vitamin och MINERALBRISTER! Och livsmedelsverkets kostråd ska man göra tvärtom emot! De VILL tjäna pengar på folks hälsa genom skapa OHÄLSA! Perfekt för läkemedelsbolagen! Ät ekologiskt, mkt grönsaker, ät naturligt helt enkelt. Undvik gluten, (så förädlat idag, särskilt vetet), mjölkprodukter, och kött som idag innehåller så mkt antibiotika och djur stressas enormt innan slakten, sen får vi i oss dessa stresshormoner (stor skillnad på kött å kött kan jag säga) äter förövrigt inte djur. Kemiskt vitt socker är rena festen för cancer och få tumörer att växa. Även vitt kemiskt salt bör man undvika, skada magsäcken mkt. Välj örtsalt tex Trocomare! :)

  SvaraRadera