måndag 30 april 2012

Spinningtips

Om jag ska ge ett enda tips när det kommer till spinningcykling så är det att aktivera bålen när man cyklar. Det är visserligen viktigt att alltid aktivera bålen, vad man än tränar och i vardagen. Men i vid spinning krävs det att man gör det för att hålla rätt teknik och inte belasta ryggen för mycket.

Jag brukar inte behöva tänka på det, utan det går per automatik. Men är man ovan vid att spinningcykla kan man behöva fokusera extra på att spänna till bålen för att inte glömma bort det.

Vid morgonens spinningpass svettades jag i en timme och såg till att aktivera bålen hela tiden. Positivt med det är att man får lite gratis sekundär träning för coremuskulaturen när man gör det.

Om jag ska ge ett tips till när det kommer till spinningcykling så är det att utnyttja varje minut. Spinning kan vara grymt effektiv träning om du gör det. Jag spinnade en timme i morse, men det kan mycket väl räcka med ett pass på 20-30 minuter för att få till ett bra träningspass. Efter en uppvärmning i lite lugnare tempo kan du ösa loss med högt tempo, hårt motstånd eller intervaller och på sås sätt få grym träning på kort tid.

Visst finns det exempel på andra träningsformer som ger effektiv träning. Men det är sällan jag blir så svettig som efter ett spinningpass. För det går liksom inte att låta bli att inte ge järnet!

Ha en fin Valborgsmässoafton alla!

6 kommentarer:

 1. Du är sååå grym! Det var ett tag sen jag spinnade men kan hålla med om att det är svettigt :) Trevlig Valborg!! Kram!

  SvaraRadera
 2. Härligt Karin, själv ska jag iväg och instruera en spinning vid 15 idag, sedan är det valborgsfirande som gäller.
  Trevlig Valborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha så kul på spinningen och trevlig Valborg! Kram

   Radera
 3. Jag blir så avis, vill med spinna!

  SvaraRadera