torsdag 19 april 2012

Svettigt framför morgon-TV´n

När jag spinningcyklar hemma brukar jag ofta titta på ett playTV-program samtidigt. Det är skönt att få lite underhållning medan man cyklar, tycker jag. De gånger som Wilmer är vaken medan jag cyklar blir det inte att jag kan kolla med fullt fokus hela tiden. Men när jag tajmar hans sömn med min spinning så är det lättare att kolla fokuserat.

De senaste gångerna när jag har spinningcyklat har jag kollat på 30 grader i februari på SVT-play. I morse när jag tränade på cykeln såg jag sista delen i den serien. Det blev att jag cyklade lika länge som avsnittet var långt. TV-serien är kanske inte den bästa jag har sätt, men den fungerar bra som underhållning vid träning. För då vill jag inte att det ska vara några invecklade program där man måste hänga med i varje detalj för att förstå sammanhanget.

Efter TV och spinning körde jag ett triset för rygg och baksida axlar. Vid det laget hade Wilmer, som sov under spinningen, vaknat och hejade glatt på.

Dagens träning:
  • Spinning 53 minuter: varvade sittande med stående positioner samt körde några tabataintervaller
  • Triset: ryggdrag med hantel lutande framåt mot bänk, en arm i taget + stående framåtlutad rodd med hantlar + stående axelpress framåtlutad uppåt/bakåt med viktplattor (tre varv)
Det är skönt att kombinera konditionsträning med styrketräning. Jag gillar att träna konditionen först eftersom jag då är skönt svettig och uppvärmd i kroppen när jag sedan ska träna styrkeövningarna.

Nu när jag har sett alla avsnitt av 30 grader i februari får jag hitta en annan serie att följa. Kanske någon av er har tips på en TV-serie som finns att tillgå på play-TV´n?

1 kommentar:

  1. Vilken toppen idé att göra så :D
    Jag följer inga serie på svt play, men när jag missat något program av så ska de låta har jag kikat.

    SvaraRadera