tisdag 24 april 2012

Vardagsträning i trädgården

Många vändor med singel för min mans del innan det såg ut så här i lördags.

Idag har jag spenderat en del tid i trädgården. Det har varit fint väder och på vår tomt finns det alltid någonting att göra. Underbart att vara utomhus i det fina vårvädret samtidigt som man gör lite nytta!

Förutom att ha planterat några växter i vårt stenparti i slänten har jag kört singel på skottkärran och fyllt upp med det i vår odlingshörna. Min man påbörjade detta arbete i helgen och han gjorde nästan allting då. Ett stort antal skottkärror fyllda med singel blev det för hans del då, vilket han blev rejält svettig av.

Jag fortsatte med att fylla upp idag. Och det blev några vändor för min del också med skottkärran. Jag har insett att singel väger en hel del, speciellt när man tar så pass många spadtag som jag idag och när man går så pass många vändor med en fullt lastad skottkärra. Så mycket bättre vardagsträning än så här går knappast att få; tungt kroppsarbete som ger bra träning om man gräver med korrekt teknik, det vill säga böjer på knäna, spänner bålen och använder mer rygg än axlar och armar. Förväntar mig en skön träningsvärk i kroppen imorgon.

Det skadar ju inte heller att den vardagsträning man utöver leder till att det blir fint i odlingshörnan heller! Än så länge har vi bara planterat en krusbärsbuske där. Men planen är att vi ska sätta frön i samtliga odlingslådor för att förhoppningsvis få se kryddor och grönsaker växa upp där.

 Efter några omgångar med skottkärran blev jag klar med att fylla upp med singel i odlingshörnan.


Jag blev så varm av det fina vädret och av att skopa singel så jag fick ta av mig jackan. Ovan syns också vår lilla krusbärsbuske i odlingshörnan.

Växterna jag planterade i vårt stenparti.

Här och här kan du läsa mer om vår odlingshörna i trädgården.
 

11 kommentarer:

 1. SV: Jobbigt bara att det känns extra tufft dessa dagar! Jag vet nog inte om det någonsin kännts såhär tufft! Men då är det bra att sysselsätta sig med något! T.ex. som du gjort! Vilket jobb och va kul!!

  SvaraRadera
 2. Om någon skulle ifrågasätta... OMG! Att släpa 50 liters säckar jord (bland annat) är jobbigt! HUH! :D
  Då vi byggde vårt hus fick jag troligen den bästa styrketräningen ever!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att det gav bra träning. Kul att ni har byggt huset själva! =)

   Radera
 3. Härligt! Ser superfint ut. :)

  SvaraRadera
 4. Perfekt tränig ju, och underbart att samtidigt kunna vara ute.

  SvaraRadera
 5. Sv: broccolimoset är helt klart värd en chans. En krämig och len konsistens som smälter i munnen;) glöm dock inte att tillsätta salt för att lyfta smaken ytterligare en nivå:)

  Härligt det ser ut med sol och trädgårdsarbete, det är verkligen att förena nytta med nöje:)

  SvaraRadera
 6. Vad fint det blir! Vem behöver gym när man har en trädgård? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Fast jag vill gärna ha gym också för variationens skull. =)

   Radera
 7. Vad härligt det ser ut! Saknar att ha trädgård. Är det en badtunna jag anar? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är vår badtunna. Jätte härlig att bada i!

   Radera