tisdag 8 maj 2012

Cirkelträning för överkroppen

När jag styrketränar tränar jag ofta i supersets och trisets, men inte så ofta i form av cirkelträning. Idag fick det dock bli så. Och jag insåg att cirkelträning är ett väldigt bra sätt att träna på.

Jag hade planerat 13 olika övningar innan jag satte igång för när jag har börjat träna vill jag inte lägga någon tid på att fundera vilka övningar jag ska göra. Jag vill då kunna köra på effektivt med minsta möjliga antal pauser. När man tränar cirkelträning gör man samtliga övningar i vardera ett set efter varandra. Efter ett varv börjar man om och så håller man på i valfritt antal varv. Jag gjorde tre varv. I och med att man hela tiden varierar övningar så orkar man mer per övning. I samtliga av dagens övningar orkade jag antingen fler repetitioner eller tyngre belastning än jag normalt sett brukar. Det kändes bra!

Efter tre varv med övningar för axlar, bröst, rygg och bål hade överkroppen fått sig en rejäl omgång och jag var nöjd!

Dagens cirkelträning - 3 varv, 16-26 repetitioner per övning:
 • Breda armhävningar
 • Axelpress ovan huvudet med gummiband
 • Ryggdrag med hantel, lutande mot soffa, en arm i taget
 • Bänkpress på matta med hantlar
 • Axeldrag upp mot bröst med  hantel och gummiband
 • Latsdrag sittandes i luften med gummiband
 • Plankan, 1 minut och 20 sekunder
 • Flyes med gummiband
 • Bröstpress handflator inåt med gummiband
 • Avancerad armhävning
 • Rotation för rotatorkuffen med gummiband
 • Stående rodd med gummiband
 • Båten med sidorotationer

6 kommentarer:

 1. Jag kör heller 'aldrig' cirkelträning men det är ju smart ju! Ska prova jag med!

  SvaraRadera
 2. Visst är det en effektiv träningsform!! Var på ett sådant pass igår, 11 stationer, 1 min på varje i tre varv. Försöker peppa varandra att öka lite varje varv .. man är helt slut efteråt!!
  Härligt ...
  =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu roligare när man är flera som tränar samtidigt! Låter härligt!

   Radera
 3. åh, vad duktig du är med styrkan! Jag får inte riktigt till det och har varit alldeles för dålig sista tiden , så mina muskler förtvinar sakteligen haha:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina muskler förtvinas säkerligen inte! Kram

   Radera