onsdag 23 maj 2012

Colting minus jordnötssmör

Ni som följer mig vet att jag älskar coltingpannkakor. På senaste tiden har jag sett att det är många som gör coltingpannkakor utan jordnötssmör, det vill säga bara ägg och banan. Jag testade det ikväll. Som smaksättning hade jag i äpple och kanel. Då behöver man inte äta pannkakorna med bär utan det räcker med keso, kesella eller vispad grädde.

Bananpannkakor
2 portioner

en mogen banan
5-6 ägg
ev. ett äpple
ev. kanel

Mosa bananen i en bunke. Tillsätt äggen och vispa runt med en gaffel. Stek pannkakorna i olja. För mig blev det tre pannkakor, alltså 1½ per portion. Om man vill ha med äpple skivar man den ganska tunt och lägger på pannkakan direkt efter att du har lagt den i stekpannan. Pudra över med kanel. Vänd och grädda även på andra sidan.

Jag åt mina bananpannkakor med keso och vispad grädde. Och pudrade med kanel över. Eftersom jag inte hade jordnötssmör i smeten var det bra att få i sig fett från grädden istället!

Så vad tycker jag smakar godast; coltingpannkaka eller bananpannkaka? Jag måste säga att min favorit är fortfarande colting. Det är svårt att slå den där jordnötssmaken i de pannkakorna. Men bananpannkaka var riktigt gott också! Och äpple och kanel som smaksättning var ett bra val!

14 kommentarer:

 1. Perfekt för mig som är nötallergiker! Det måste jag testa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det passar ju perfekt gör dig. Hoppas du gillar dem!

   Radera
 2. Tycker också att jordnötssmöret ger den där extra goda smaken och dessutom bra med fett!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra med det fettet i. Får bli med jordnötssmör nästa gång!

   Radera
 3. Och jag gillar inte riktigt jordnötssmöret. Och inte grädde haha. Äter hellre fett i annan form en annan tidpunkt ;) Dessa våfflor har blivit en given frukost nu. Tusen gånger bättre än bröd! (som jag inte heller är så förtjust i)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du verkar kräsen, Katarina! Men bra att du har hittat våfflorna av banan och ägg. Lyxfrukostar för din del! Om jag hade haft ett våffeljärn hade jag också gjort dem i det.

   Radera
 4. Bananplättarna är mina favoriter! Ja har aldrig fastnat för colting varianten, men sen ja testade den här varianten för några veckor sen är ja helt fast-:)

  SvaraRadera
 5. SV: Det var helt underbart på sjön; vindstilla, stekande sol och god picknick;-)

  De där pannkakorna måste jag testa till helgen, det lät riktigt smaskigt :)

  SvaraRadera
 6. Tipsar om dessa: http://www.ica.se/Recept/havreplattar-med-banan-715245/
  Honungen brukar vi skippa, sååå smaskiga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! De låter goda!
   Jag får lov att testa dem snarast!

   Radera