lördag 5 maj 2012

Det landade på 17


Målet idag var att springa långt, och inte snabbt. Min tanke var att springa längre än till den plats efter 7 1/2 kilometer jag sprang till sist jag sprang långt innan jag vände tillbaka. Om jag så bara skulle orka några 100 meter längre än så skulle jag vara nöjd. Allt över 15 kilometer skulle vara ett bra resultat.

Vid 7 1/2 kilometer kände jag att jag orkade fortsätta en stund till innan jag vände. En kilometer senare valde jag att springa tillbaka. Jag skulle ju orka springa lika länge till.

Det blåste motvind på tillbakavägen. Jag kände att jag var tröttare under andra halvan av passet än den första. När jag tittade på hastighetsmätaren insåg jag lite besviket att jag inte sprang lika snabbt nu som i början av passet. Men det var ju distansen som låg i fokus och jag intalade mig själv att vara nöjd med att orka springa hela tiden istället för att bry mig om hur snabbt det gick.

Det var perfekt löparväder idag på förmiddagen; molnigt, svalt men inte kallt och uppehåll. Nattens regn hade lämnat en fräsch vårdoft efter sig. Härligt!

Jag sprang på och njöt av att orka hålla igång. Om det är något jag har blivit efter graviditeten så är det uthållig. Efter 17 kilometer var jag trött i benen, men nöjd med resultatet. Jag lyckades med att öka min hittills längsta distans med 2 kilometer!

Dagens löpning:
Sträcka: 17,04 kilometer
Tid: 1:31:40 timme
Hastighet: 5,23 minuter/kilometer

Fastän siktet var inställt på distans och inte på tid kan jag inte låta bli att irritera mig på att jag sprang flera sekunder långsammare per kilometer än sist jag sprang långt. Sådan är jag. Kan aldrig vara helt nöjd...

19 kommentarer:

 1. Svar
  1. Bra jobbat själv på Kungsholmen runt! Kram

   Radera
 2. Äh, dagsformen avgör farten. Grymt jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, jag kanske lyckas bättre med farten nästa gång. =)

   Radera
 3. KOnstigt, aldrig är man nöjd. Jag är likadan. Tycker du ska vara grymt stolt, bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara bra att inte vara helt nöjd. För då får man krafter till nästa gång att prestera ännu bättre!

   Radera
 4. Är grymt imponerad! Så bra gjort! Själv satsar jag på 5 km, har inte löptränat mer än några veckor hittills i år plus några veckor i höstas så jag är verkligen en nybörjare. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommer säkert lyckas bra. Alla är vi nybörjare i början. Kul att du också löptränar! =)

   Radera
 5. 17 km! Er du galen!
  Jeg kommer aldri til å kunne løpe så langt - men du inspirerer til å fortsette å prøve!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer du säkert klara om du bara vill. Kan jag så kan du!

   Radera
 6. Wow Karin! Stoet Grattis! Men! Titta på dina tider, det är ett fantastiskt snitt på den sträckan! Du ligger på tider som många skulle betala för att kunna springa på EN MIL. Dessutom sätter du sista på 4:47.

  Kanske skulle du springa utan att ta tid några gånger, det brukade jag göra när jag inte blev nöjd med det jag åstadkommit. Då slutar jag att prestera för ett tag för att återigen fokusera på glädjen, att bara springa utan att ha något att springa emot, kanske endast en bestämd sträcka.

  Du är en riktigt löpare, Karin, klappa dig själv på axeln många gånger. Ha nu en finfin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är gullig du! Det kanske ser ut som jag sprang sista kilometern på 4:47, men det stämmer inte för det var bara några enstaka meter av den påbörjade artonde kilometern man ser där.

   Kanske att jag ska testa att springa utan att ta tid som du tipsar om. Svårt bara eftersom jag gillar att ha koll.

   Tack i alla fall för alla gulliga ord!

   Radera
 7. BRA JOBBAT Karin! Hur kan du inte vara nöjd när det är det längsta du sprungit? Tiden ska du inte focusera på vid långpassen, i alla fall inte när det är första gången du springer så långt. Jag tycker du var superduktig! :)

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Du har rätt. Jag ska inte fokusera på tiden när jag springer långt.
   Någon som sprang grymt bra igår var ju du! Du är grym på långpass!
   Kram

   Radera