torsdag 10 maj 2012

Effektiv morgon

För att hinna med lite träning idag smög jag upp lite tidigare än vanligt medan lillkillen låg kvar och sov. Snabbt fixade jag i ordning mig medan jag drack mitt morgonkaffe. Sedan hoppade jag upp på spinningcykeln och trampade igång.

Jag skulle inte hinna med något timmeslångt pass. Det visste jag. Så jag utnyttjade varje minut jag hade till förfogande och cyklade så att svetten lackade. Hoppades på att hinna cykla i 40-45 minuter innan Wilmer skulle vakna och vi skulle vara tvungna att göra oss klara. Men tänkte att jag skulle vara lika nöjd med att få till 30 minuter. För 30 minuter intensivt cyklande är bra träning!Det visade sig att Sötnosen ville sova lite längre än vanligt och efter 50 minuters spinning steg jag av cykeln självmant för längre än så hann jag inte cykla. Men då hade jag trampat på med tung belastning varvat med snabba intervaller i närmare än timmen. Jag var mer än nöjd med det!

I samma stund som jag slutade cykla hörde jag Wilmer gny och när jag gick in i sovrummet slog han upp sina stora blåa. Vilken perfekt tajming!


För att spara tid gjorde jag i ordning frukosten igår; fullkornsbröd med kesella, en halv avokado och ett kokt ägg. Den ska jag äta nu innan vi ger oss iväg på dagens äventyr; först ska vi kolla in några förskolor och sedan får vi besök av en kompis och hennes son.

8 kommentarer:

 1. Vilken tipp-topp morgon! Du är så effektiv! Härligt att han sov lite extra också så du hann cykla klart! Smaskiga smörgåsar också! Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Perfekt start på dagen. Hoppas ni hittade några bra förskolor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alla tre som vi tittade på var bra! =)

   Radera
 3. absolut!
  en spinningcykel står på min önskelista till vintern, så himla praktiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har verkligen stor nytta av min så jag kan rekommendera det starkt!

   Radera
 4. Grymma du! Bästa starten på dagen med träning ju! Men att gå upp INNAN bebis vaknar är alltid extremt trögt... en bedrift av dig tycker jag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är morgonpigg så får mig är det inga problem att gå upp innan bebis, beroende på när han vaknar så klart!

   Radera