måndag 28 maj 2012

Fördelar med LIDL

LIDL-kvarg
Det är väldigt sällan vi handlar på LIDL, men någon gång ibland gör vi det och då är det nästan alltid för att köpa den billiga kvargen som finns där. Arlas lättkesella finns i så gott som alla butiker. Den är god, proteinrik och fettsnål. Men när det kommer till priset har jag inte hittat någon som är lika billig som LIDL's kvarg är. Och den är minst lika god, proteinrik och fettsnål.

När jag var i en LIDL-butik i helgen passade jag på att köpa ett par byttor kvarg. Jag passade också på att köpa deras kopia på Ben&Jerry-glassen. Har inte smakat den ännu, men om den är lika god som B&J kommer jag köpa den fler gånger. Det finns en i smaken Cookie Dough och en Chocolate Fudge variant. Någon som har testat dessa redan?

Av kesella eller kvarg kan man göra så mycket gott. I morse åt jag kvarg, banan, mandlar, solrosfrön och kanel som min frukost nummer två.
Frukost
Annat som är gott till kesella/kvarg:
 • Jordgubbar, hallon, blåbär och andra bär
 • Frukt av alla de sorter
 • Kryddor som kanel, kardemumma och vanilj
 • Nötter, mandlar och frön av olika slag
 • Kokt, mosat ägg
 • Senap och kryddor som tillbehör till mat
 • Mosad avokado
 • Soltorkade tomater och oliver
 • Och mycket mer....
Här är några kesella/kvarg-länkar med recepttips:

10 kommentarer:

 1. Jag tycker nästan att Lidl kvargen är godast, men det blir liksom inte av att jag går dit bara för att handla kvarg, så det blir oftast Arla varianten. Kvarg är verkligen super bra. Passar till alla mål!

  SvaraRadera
 2. Hade ingen aning om att lidl sålde kvarg, var iof flera år sedan jag var i någon av deras butiker, men nu finns en bra anledning. Äter ju kesella i frukost smoothien varje morgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande med ett Lidl-besök för din del då!

   Radera
 3. Kvarg med nötter är ju så fantastiskt gott. Jag brukar köpa valios laktosfria kvarg som också är fettsnål (0,3%) och proteinrik, då är den nog inte lika billig som Lidl's, men fantastiskt god och bra konsistens.
  testade dina kikärtsbollar i dag men med viss modifikation, men jisses vad gott. länkade givetvis till din blogg eftersom du inspirerat mig;)

  Hoppas du får en fin vecka:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valios har jag också testat. Den är god!
   Såg att du testat bollarna! Roligt att du gillade dem!

   Ha en fin vecka du med!

   Radera
 4. Lidl har jag faktiskt aldrig varit på...

  SvaraRadera
 5. Svar: Tack så mycker :):

  Jag ska också pallra mig väg till LIDL och inhandla massor med kvag :)!

  SvaraRadera
 6. Härliga tips! Jag brukar även byta ut vanlig cream fraich mot kvarg när jag lagar jag. Det ger en härligt syrlig smak tycker jag! Perfekt i grytor, enchiladas mm.

  SvaraRadera