tisdag 15 maj 2012

God kesoröra


Häromdagen åt vi bakad potatis till lunch. Det är en smart måltid om man inte vill lägga ner så mycket tid på matlagningen. Däremot måste man planera i tid då det tar uppåt 1½ timme för potatisarna att bli färdigbakade i ugnen. Man ska ju kunna baka potatis även i micron. Jag har inte testat det ännu. Någon som vet om det blir lika gott?

Tillbehören till bakad potatis går att variera i det oändliga. Den här gången åt vi den med kallskuren kalkon, broccoli, tomat, morot och en god kesoröra. Denna röra är enkel och passar lika bra till kött och kyckling som till bakad potatis.

Kesoröra
ca 2 portioner

1 dl keso
ca 100 gram fetaost, mosad med en gaffel
4-5 soltorkade tomater, skurna i mindre bitar
ca 10 svarta oliver, skurna i mindre bitar
chili
peppar
lite flingsalt

Blanda samman alla ingredienserna i en skäl. Klart att servera!

8 kommentarer:

  1. Låter supergott. Jag brukar göra mina bakade potatisar i mikron. Funkar perfekt och går ju mycket fortare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får testa i micro nästa gång. Bra att det också blir gott!

      Radera
  2. ja, det blir det! Brukar köra ca 9 min i full effekt när man skurit djupa snitt i. Funkar fint :D

    SvaraRadera
  3. GRÀTTIS till ditt uppnådda mål gällande löpningen och tack för kommentaren:)
    Kesoröran ser verkligen god ut:)

    SvaraRadera
  4. Låter som en riktigt god kesoröra, den ska jag testa nästa gång vi äter bakad potatis. Senaste gångerna har vi gjort en röra på kallrökt lax, crème fraîche och pepparrot. Blir underbart gott. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får testa din röra för den lät också god!

      Radera