lördag 19 maj 2012

Grillad lax i foliepaket

Idag när det är en sådan där härlig och solig försommardag kändes det ganska självklart att vi skulle grilla till lunch. Vi hade en bit lax i frysen så den tillsammans med annat gott i foliepaket fick det bli.

Vi hade inte så många roliga grönsaker hemma så vi tog det vi hade. Det blev främst rotfrukter som morot och palsternacka. Annars passar det säkert bra att ha till exempel rädisa, paprika, zucchini eller aubergine i foliepaketet.

Grillad lax i foliepaket
4 portioner

400-550 gram laxfilé
4-8 potatisar
3-4 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
2 msk smör
färska örter (vi tog dill och gräslök)
citron
peppar
flingsalt (gärna med hickorysmak)

Putsa potatisen och skala morötterna och palsternackan. Koka dessa al dente. Skala löken och skär den i båtar. Gör örtsmöret genom att blanda smör, örter och citron. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp fyra folieark. Börja med att lägga lök i botten. När rotfrukterna har kokat klart lägger du på dem, sedan en bit lax och till sist örtsmöret. Knyt ihop foliepaketen.

Lägg foliepaketen på grillen på efterglöd i 15 minuter. Klart!

Jag gillar sådan här mat där allt blir klart samtidigt och allt tar smak av varandra. Och jag gillar att sitta te i solen och njuta av maten som vi gjorde idag. Underbart!

2 kommentarer:

 1. Mmmm gott!!
  Att grilla är trevligt på alla sätt och paketgrillning är smidig. Dessvärre klarar jag inte av aleminium, får en obehaglig känsla och smak i munnen av det... Har ännu inte hittat ett bra alternativ till aleminiumfolie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger du det. Jag tycker inte att man känner av aluminiumsmaken alls. Synd för dig eftersom det är svårt att hitta ett annat alternativ att göra grillpaket på.

   Radera