söndagen den 6:e maj 2012

Gulaschsoppa

Focacciabrödet blev mycket gott och till det lagade jag en gulaschsoppa till lunch. Jag har nog aldrig lagat gulasch tidigare, men det visade sig vara enkelt och blev riktigt gott. Med kummin som krydda i soppan får den en god smaksättning 

Här kommer receptet på soppan och bilder på dagens bak och matlagning.

Gulaschsoppa 
4 portioner

1 gul lök
4-5 potatisar
1 paprika
2 morötter
500 gram nötfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
600 gram krossade tomater
2 tsk kummin
salt
peppar

Skala lök, potatis och morot. Skölj paprikan och rensa den invändigt. Hacka löken, skär potatisen, moroten och paprikan i små tärningar. 1 cm stora kuber är lagom. Fräs allt du hackat i en stekpanna med olivolja.

Lägg över i en stor kastrull och börja steka nötfärsen i stekpannan. Salta och peppra färsen och när färsen är klar blandar du den med de frästa grönsakerna i kastrullen.

Tillsätt vattnet, köttbuljongtärning, krossade tomater och kummin. Låt koka upp och sedan puttra i 10 minuter. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om nödvändigt.

Det kan vara gott att ha en klick crème fraiche på soppan. Det hade inte vi, men den smakade bra ändå. Focaccian smakade gott till!

9 kommentarer:

  1. Har aldrig lagat, måste jag prova. Gott med focaccia till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Väldigt gott, kan jag lova!

      Radera
  2. Åh vad gott det ser ut! Var längesedan jag bakade focaccia men nu måste jag göra det någon dag snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då fick du dig en liten påminnelse där! =)

      Radera
  3. Åh vad brödet ser ut att smaka gott!! Misslyckas alltid med focaccia!

    SvaraRadera
  4. Mums!
    Spana in mina tävling idag?

    SvaraRadera
  5. Åh så gott det ser ut. Har aldrig bakat brödet, soppan äter vi ofta :) Till helgen blir det brödbak :)

    SvaraRadera