torsdag 31 maj 2012

Hälsa för mig är inte bara träning och bra kost

Jag ser fram emot många lata sommardagar!

Jag har tidigare skrivit om vad hälsa för mig innebär och var den gången inne på hur viktigt det är för mig med en balans mellan nyttigt och onyttigt. Men för mig är det även viktigt med en balans i allt jag gör. Hälsa för mig är inte bara träning och bra kost utan det är också att kunna koppla bort alla måsten och bara vara ibland. Jag tror att alltför många av oss har för många måsten och krav i vardagen. Så många att det kanske till och med kan vara skadligt för vårt välmående.

Nu när sommaren är här och jag och min lilla familj har en lång ledighet tillsammans framöver kommer jag välja att ta dagarna mer som de kommer och försöka att ha så lite måsten och krav på mig som möjligt. Med en bebis i familjen och ett hus att sköta blir det en del måsten ändå. Men för tillfället har ingen av oss några jobbrelaterade måsten och det tänker jag njuta av de månader som är kvar!

Hälsa för mig är att kunna njuta av nuet och kunna koppla av när man behöver det. Nu i sommar kommer jag lägga mer tid på att vara i trädgården för att kravlöst pyssla med odlingarna eller bara ligga i hängmattan än att sitta inne framför datorn. Detta ständiga behov av att vara uppkopplad och hålla koll på vad som händer på internet tror jag stressar många och blir som ett krav i sig. Jag borde införa datorfria dagar ibland. Det skulle jag må bra av!

Säkert kommer ni märka av att jag kommer koppla av mer i sommar, men då vet ni att jag antagligen njuter av nuet när jag inte är närvarande här.

Här kommer jag spendera mycket tid i sommar.
Och här!
Vi borde lära oss av de små lammungarna; de har inga måsten eller krav.
Läs om:
Hälsa för mig: en balans mellan nyttigt och onyttigt

14 kommentarer:

 1. Håller med, skulle också vilja vara mindre uppkopplad men vet inte riktigt hur jag ska ta mig ut ur bubblan. Datorfria dagar låter vettigt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer helt seriöst ha några dagorfria dagar nu i sommar. Kommer göra mig gott!

   Radera
 2. Jag håller helt med dig !

  SvaraRadera
 3. Hej alla på Fitness och Hälsa!

  Glöm inte att Iforma firar magiska Loreen, och Sveriges säger. Hon är en klass för sig själv. Hon är drottningen av Eurovision.
  Iforma International firar detta med å ge alla som handlar för 300:- 10% rabatt på ekologiska produkter. Gäller ej på redan nedsatta priser.
  Andvänd rabattkoden: eurovision i kassan (klicka på ”använd rabattkod”. Gäller t.o.m 2012.06.05.

  SvaraRadera
 4. Tack, var förvånansvärt pigg i benen mot vad jag brukar vara på mina morgonrundor eftersom min kropp är både nyvaken och tömd på näring vid det laget :-p

  Vilka söta skor du har på bilden, riktigt fina:)

  SvaraRadera
 5. Kan bara hålla med, i sommar ska jag ta dagen som den kommer och INTE vara uppkopplad SÅ mycket.

  SvaraRadera
 6. Ett himla bra inlägg om ett viktigt ämne! Balans är vad som behövs, lagom mängd av allt och då även mindre nyttig mat och slöhet. Bra skrivet!! Jag tycker dock det kan vara svårt ibland när man är inne i sitt ekorrhjul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan det vara svårt att ta sig tid till detta, men desto viktigare att man då ser till att göra det! =)

   Radera
 7. Håller så med dig! Hälsa är inta bara kost och träning. Det är så mycket mer. Hela alltet som vi väver in i våra liv. Balans..! :)

  SvaraRadera
 8. Absolut, man skall ta och ha datorfria dagar ibland! Så brukar jag oxå göra, bara vara & njuta av allt gott OCH INGA MÅSTEN! Kram, ha en bra helg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart att njuta av nuet! Ha en fin helg du med! Kram

   Radera
 9. hälsa är att njuta av livet i fulla drag, så njut av det du! =D

  sv:ja intervaller är så härligt =D

  SvaraRadera