lördag 12 maj 2012

Het wrap med kalkonfilé, chimichurri, tomat och sockerärtor

Det är regnigt väder idag så det passar inte att grilla. Men jag lagade i alla fall en rätt av ICA's grillrecept till lunch. Istället för att grilla kalkonfilén så helstekte jag den i ugnen. Rätten var en smakrik wrap med heta kryddor, kalkon och goda grönsaker. En maträtt som jag kommer laga fler gånger för vi båda tyckte att det var gott!

Jag modifierade det något efter vad vi hade hemma, men det blev ungefär som ICA lagar det.

Het wrap med kalkonfilé, chimichurri, tomat och sockerärtor
4 portioner


400-500 gram kalkonfilé (vi hade en färdigmarinerad hemma)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
2 msk hackad persilja
2 msk torkad oregano
2 tsk spiskummin
4 tsk vit balsamvinäger
4 msk olivolja
flingsalt med vitlökssmak
vitpeppar
4 tomater
sallad (vi tog ruccolasallad)
150 gram sugar snap peas
tortillabröd, fullkorns- eller vanliga

Tillaga kalkonfilén, antingen i ugnen, stekpannan eller på grillen. Under tiden gör du i ordning tillbehören.

Chimichurri: Skala och finkacka lök och vitlök. Stek den gula löken några minuter i stekpanna tills de blir glansiga. Blanda lök, pressad vitlök, sambal oelek, örter, spiskummin, vinäger och olivolja i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Skiva tomaterna. Koka sugar snap peas. Skölj salladen. Ställ fram alla tillbehören. Om du grillar passar det att även värma tortillabröden på grillen.

Servera genom att toppa tortillabröden med sallad, skivad kalkonfilé, chimichurri, tomater och sugar snap peas.

2 kommentarer:

  1. DÄR kom receptet ;)

    Ser supergott ut Karin!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var en höjdare! Kul att testa med chimichurri för det har jag aldrig lagat tidigare. Kram

      Radera