fredag 18 maj 2012

Ledarledd träning


 Trots besvikelsen över att Tre Kronor förlorade mot Tjeckien igår så valde jag att träna i mitt Sverigelinne.

Eftersom jag tränar så gott som alla mina träningspass i eller vid hemmet kan jag ibland sakna att bli pushad av en instruktör som man blir på gymmens gruppträningspass. Jag är bra på att motivera mig själv och tävlar gärna mot mig själv för att hela tiden utvecklas i min träning. Jag tycker också att jag är bra på att hitta på nya upplägg av träningspass för att skapa variation. Men som sagt, ibland vill jag ha någon som säger åt mig vad jag ska träna och pushar mig att utföra det i mitt yttersta.

 Träning på yogamattan

Idag var en sådan dag. Jag ville slippa "hålla i passet själv" så jag satte på dvd´n med funktionell träning och därefter en annan dvd med poweryoga. Den första dvd´n jag tränade till var Functional Training med Annika Sjöö. Senast jag körde den var jag lite besviken på att jag inte blev tillräckligt trött av den träningen. Men idag valde jag att träna övningarna utan pauser (ett tillval man kan göra i huvudmenyn - mycket bra!) och det var mycket bättre. Jag höll uppe flåset hela tiden och tränade igenom samtliga övningar på dryga 32 minuter utan stretch.

Min träningskompis

Yogan därefter var välbehövlig. Jag fick dock ta en del pauser för att tillfredsställa den lille Wilmer. Sista minuterna av yogapasset fick han vara med på yogamattan. Även yogan är skön att träna med en instruktör. Då kan jag koncentrera mig på att gå in i mig själv (så mycket det går med en jollrande bebis i närheten) och behöver inte tänka på vilken ställning jag ska göra härnäst.

Dagens träning:
 • Funktionell träning, 32:30 minuter
 • Poweryoga, 30:30 minuter

4 kommentarer:

 1. Jag är lite sugen på att köpa ne DVD till sommarens yoga i stugan. Har du någon annan som du kan rekommendera? Är helt ny på tränings-DVD-området nämligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den poweryoga dvd som jag yogar till har några år på nacken och är en kombinerad poweryoga/pilates/qigong dvd. Den gavs ut tillsammans med en Amelia-tidning och det är Ulrika Norberg som leder yogan. Om inte denna dvd finns att hitta så rekommenderar jag att du skaffar en yoga-dvd med Ulrika som instruktör. Tycker att hon är väldigt duktig och pedagogisk!

   Lycka till!

   Radera
 2. Låter superskönt!

  Och du - tack för att du delade med dig på min blogg ang. träning & graviditet. Tänk vad vi är lyckliga som fått våra små hjärtan :)

  Kram & trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du skrev om det hos dig! Tror att det är viktigt att ta upp det! Ja, visst kan vi skatta oss lyckliga!
   Stor kram!!!!

   Radera