lördag 19 maj 2012

Mitt lördagsgodis - Vad väljer du helst när du ska äta något onyttigt?

När det är helg gillar jag att äta sådant som är gott, men inte nödvändigtvis så nyttigt. Jag tycker det är gott med glass och hembakad kaka eller bulle, men om jag skulle vara tvungen att välja en sak att alltid äta som mitt lördagsgott så får det bli en påse med lösgodis. Jag kan inte tröttna på det!

I min godispåse finns egentligen bara choklad och lakrits. Det är godast, tycker jag! Ikväll kommer jag hugga in på en sådan påse fylld med chokladbitar, lakritsfudge och en lakritsgroda. Mums!

Vad äter du helst när du vill äta något onyttigt? Eller är du en sådan som aldrig blir sugen på annat än selleri och tonfisk?

Var gärna med och svara på frågan i min undersökning i högerkolumnen!

24 kommentarer:

 1. Haha, selleri blir jag då ALDRIG sugen på! ;)

  ....men det jag BLIR sugen på är lakrits! Salt och sött och i kombinationer med mint/choklad/frukt... allt är gott ;)

  Ja, och så choklad då. Gärna i bakverk av olika slag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, just selleri blir inte heller jag direkt sugen på. :-)

   Radera
 2. Ps fiiiint med härliga fotot här till höger! :) träningsglädje i varje nerv! Ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att dölja den där träningsglädjen! Är väl endorfinerna!!!

   Radera
 3. "Aldrig blir sugen på"...? Hahahaha! Den var bra. ;-)))
  Riesen är min stora last! Men gillar även mögelost och marmelad. Tokgott och onyttigt... :-P :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns nog de som aldrig blir sugna, men jag tror inte att det är så vanligt. :-)

   Radera
 4. Choklad!! Idag bestod mitt lördagsgodis av Dumle Snacks, min absoluta favorit :-)

  SvaraRadera
 5. Mm gott. Jag är väldigt mycket en periodare, blir sugen på olika saker liksom. Men choklad kan väl aldrig bli fel. :)

  SvaraRadera
 6. Jag unnar mig något gott i veckorna med, inte enbart lördagar..
  Livet är lite för kort för det:)

  Gärna choklad, då ljus god marabou, lakris,hasselnöt.
  Annars vanligen, gott och blandat påse:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart ska man unna sig i veckorna om man vill det! Håller med om att Marabous ljusa chokladsorter är goda!

   Radera
 7. Jag har inte käkat snacks sedan på påskafton.. visst känner jag ibland ett sug men mest för att det är en så mysig känsla med godis/ Bj - inte riktigt smaken (det är iaf vad jag intalar mig själv hahah) Så just nu har jag godisförbud fram till iaf sommarlovet. Brukar ändå käka ngt gott på helgen, fast nyttigt . Ex: vispa två äggvitor hårt, blanda i sukrin och kakao efter tycke - riktigt gott smakar som chokladmouse. Eller mixa banan, kesella, kakao. Eller cookie dough bollar. Kanske fruktfat? Ett stort rött sött äpple mmmmmmm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra gjort! Men visst finns det många goda varianter på nyttiga snask! =)

   Radera
 8. Jag äter inte godis, men skulle jag äta så skulle jag vilja äta de där S-märkena(helst de gröna),kokosstänger och choklad. Innan åt jag nästan allt rött godis, men de har E-120 i sig och de var längesedan jag slutade äta de. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 9. Karin: För oss avokado och laxälskare så är den helt klart värd att prova:)

  Gällande godiset så tillhör jag nog kategorin som föredrar tonfisk och selleri framför en påse godis ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man. Gissade nog att du skulle tillhöra den kategorin! =)

   Radera
 10. Haha ja,fast jag är ett stort fan av rawfood godis så jag kan även tillhöra den kategorin :-p

  SvaraRadera
 11. Mörk choklad med nötter i. Har precis börjat göra min egen som slår all köpechoklad i världen. Eller någon form av rawbollar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore kul att veta hur du gör din hemgjorda choklad?!!!

   Radera
 12. Förr var det delicatobollar och faktiskt, har jag förätit mig lite på det ;-)) Eftersom min mage inte tål godis så bra, har jag ingen direkt favorit. Men om jag ändå får tänka efter och önska, är det lakritsen "Käck". Du vet den där mjuka, lite söta med svart papper och röd text (tror jag) ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länge sedan jag åt käck, men den är god!

   Radera
 13. Jag kan leva utan det mesta men choklad det kan ingen ta i från mig!

  SvaraRadera