måndag 14 maj 2012

Motion för mamma och bebis

Sprattlig innan simningen
Måndag eftermiddagar innebär babysimning. Så även denna måndag. Wilmer laddade inför simningen genom att först äta mycket mjölk och sedan sova i en timme i vagnen. För precis som för oss vuxna är det viktigt för barn och bebisar att ha laddat rätt med kost och sömn innan träning.

Idag stod dykning på schemat. De som ville fick testa att dra ned bebisen under vattnet. Jag testade med Wilmer. Tre gånger dök han och han tyckte det var roligt. Han är ett riktigt litet vattendjur!

Babysimningen brukar innebära motion även för mig eftersom jag promenerar dit och därifrån. Promenaden idag var lika skön som den brukar. Det var lite kyligt ute, men med raska steg så gjorde det ingenting.

Skön promenad
Det är mysigt att vara med Wilmer på babysimningen. Och det är kul att se att han gillar det! Förhoppningsvis kommer han bli en kille som gillar att röra på sig. Än så länge råder det inga tvivel om den saken. Just i detta nu går han runt i sin gå-stol och forcerar det mesta i hans väg. När han senare i livet visar intresse för någon specifik träningsform kommer vi som hans föräldrar stötta honom. För träning är viktigt, både för vuxna och barn!

Dagens promenad:
Sträcka: 7,85 kilometer
Tid: 1:14:36 timme
Hastighet: 9,30 minuter/kilometer

Dagar som denna när jag har styrketränat är det extra skönt att få till en längre promenad. Känns som ett bra komplement!

6 kommentarer:

 1. Vi gick också babysim med August när han var bebis, väldigt mysigt! Nu i år när han blivit lite större fortsatte vi på miniplask. Ska anmäla oss till nåt liknande till hösten igen, vattenvana är ju superviktigt för de små. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mysigt att ni också har badat mycket med den lille! Visst är det viktigt att de får bli vana vid vattnet.

   Radera
 2. Men vad mysigt! Så bra att Wilmer gillar det.
  Vi skulle också gått på babysim idag, men det blev inställt pga dåliga klorvärden i bassängen. Trist när jag sett fram emot det så mycket. Nästa gång blir det dyk även för Noel.
  Hoppas ni mår bra, vore kul att ses snart igen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att ni inte fick simma, men hoppas att Noel gillar att dyka nästa gång ni ska dit! Ja, vi måste ses snart! Kram

   Radera
 3. Det är sååå mysigt med babysim, vi har simmat med båda våra tjejer och har härliga minnen därifrån! Våra älskar att bada och går simskola/teknikskola nu med :)Det är viktigt med vattenvana!!!
  Ha en bra dag Karin!

  SvaraRadera