torsdag 3 maj 2012

Nyheter från Saltå Kvarn

Det har kommit några nyheter från Saltå Kvarn som jag gärna vill testa: tre naturligt smaksatta olivoljor och ett svart ris.

Om olivoljorna:
Saltå Kvarn lanserar tre extra jungfruolivoljor från Portugals första biodynamiska olivgård, naturligt smaksatta med citron, mandarin respektive basilika. De tre extra jungfruolivoljorna kallpressas mekaniskt tillsammans med de helt nyskördade frukterna respektive örten.
Saltå Olivolja Mandarine har en fruktig och fräsch smak med tydlig pepprighet och karaktär av mandarin. Den passar bland annat till sallad, asiatisk mat, kött och chokladdesserter.
Saltå Olivolja Lemon har en mjuk karaktär med växande pepprighet och fräsch smak av citrus. Gott till exempelvis fisk, halstrade grönsaker och sallad.
Saltå Olivolja Basilicum har krämig karaktär med aningen beska och pepprighet samt fin smak av färsk basilika. Rekommenderas bland annat till färska grönsaker, tomater, pasta och ost.

Om det svarta riset:
Salta Kvarns Venere är ett exklusivt svart ris som uppstått genom korsning av inhemska rissorter i Po-dalen. Venere är ett fullkornsris som har alla riskornets beståndsdelar kvar och är därför naturligt rikt på vitaminer och mineraler. Smaken är fyllig och lite nötig. Riset behåller sin svarta färg vid kokningen vilket gör det extra dekorativt på tallriken.

3 kommentarer:

 1. Det svarta riset låter spännande! Jag köpte en gång ett hälsote med smak av "bränt ris" .. i en butik i GBg, låter otäckt men jag blev nästan beroende av det. Jättegott !! Tyvärr har jag inte hittat det fler ggr ... Det var också lite nötigt i smaken.
  =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att du inte har hittat det där teet igen. Låter verkligen speciellt, men kan tänka mig att det var gott!

   Radera