torsdag 10 maj 2012

Nytt favoritmellanmål

När det kommer till mellanmål är jag verkligen en periodare och har perioder då jag äter ett visst sorts mellanmål extra mycket. Just nu har jag hittat ett nytt favorit mellanmål som jag äter ofta. Det är enkelt, gott, nyttigt och innehåller en bra fördelning av proteiner, kolhydrater och fett.


Mitt nya favorit mellanmål: skivad banan, keso och en klick jordnötssmör. Himmelskt gott! Det är också gott att pudra över lite kanel. Och jag kan tänka mig att det fungerar fint att byta ut bananen mot äpple.

Av någon anledning innehåller mina favoriter ofta jordnötssmör, som i det här snabba mellanmålet, i dessa bollar eller dessa, på gröten eller i den här goda rätten som jag gärna äter till kvällsmat. Eller bara som det är!

10 kommentarer:

 1. Vad köper du för jordnötssmör. Tycker det där låter gott. :) Försöker lära mig gilla keso, har inte lyckats än bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta köpte jag på en COOP Forum butik. Jag köper oftast märket "Green Choice" och de brukar finnas i välsorterade matbutiker. Lycka till med kesogillandet! =)

   Radera
 2. jordnötssmör är ju GALET gott, och denna kombo låter ju super.

  SvaraRadera
 3. Älskar jordnötssmör! Detta ska jag absolut prova!

  SvaraRadera
 4. Jag äter ofta jordnötssmör ihop med banan,
  tröttnar ALDRIG!
  Ibland äter jag det ihop med pannkakor, keso,
  turkisk yoghurt, vispad grädde osv.
  Inte så nyttigt med så sjukt mycket kolhydrater
  men jag kan inte sluta äta det.
  Love it!
  Tränar man mycket så är det ju Ok iofs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det låter nyttigt det du brukar äta och som du är inne på behöver man ju kolhydrater när man tränar.

   Radera
 5. Läser ikapp... så mycket bra inlägg du har hunnit skriva. Njuter....
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Mmm, smart. Borde köpa en burk jordnötssmör eller mandelsmör att ha på jobbet så att jag kunde pimpa min eftermiddagsfrukt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart att ha en sådan burk på jobbet, i bilen, i väskan eller barnvagnen så att man har den nära till hands!

   Radera