onsdag 2 maj 2012

Nytt rekord i jägarvila

Precis som igår är vädret underbart varmt och soligt idag så jag valde att även idag köra träningen utomhus. Ett styrkepass för ben och rumpa var planerat med lite yoga som avslutning.

Efter en uppvärmning i form av ett gäng med djupa utfallssteg gav jag mig på jägarvila mot husväggen. Förra veckan klarade jag dryga fyra minuter och nu ville jag slå det. Målet var alltså att klara mer än fyra minuter och sex sekunder, vilket var vad jag klarade förra veckan. Efter 3½ minut började det bli riktigt jobbigt, men jag stod kvar. Hade ju bara en dryg halv minut kvar. Klockan passerade fyra minuter och jag kände att jag orkade stå lite till. Strax därefter började benen skaka som asplöv, men jag ville klara över fem minuter nu när jag hade lyckats stå så pass länge.

Det är svårare att utmana sig själv när man inte har någon bredvid att tävla mot. Men jag är van att tävla mot mig själv så jag fortsatte. Jag satte ett mål i måndags att klara över fem minuter i jägarvila och med darrande ben och ordentlig smärta såg jag att klockan hann bli 5 minuter och 15 sekunder innan jag gav upp. Nytt jägarvilarekord för mig!!! Åh, vilken härlig känsla! Resten av benpasset körde jag med något trötta ben, men det fungerade bra ändå. Vad ska jag nu sätta som nästa mål i jägarvila? Sex minuter?

Dagens träning:
 • Uppvärming: 100 stycken djupa utfallssteg
 • Jägarvila mot vägg i 5:15:5 minuter
 • Superset: Benspark uppåt ståendes på alla fyra, ett ben i taget + Benlyft uppåt liggandes på sidan, ett ben i taget (3 x 16 per övning)
 • Benlyft mot soffa, ett ben i taget, 12 + 16 + 16 per ben
 • Superset: Breda knäböj med viktpåse fram + Utfall med viktpåse fram, ett ben i taget (3 x 16 per övning
 • Knäböj utan vikt, 125 stycken
 • Knäböj utan vikt djupt nere, 35 stycken
 • Poweryoga, 20 minuter

Även yogapasset tränade jag utomhus. Det kändes helt rätt att vända ansiktet mot solen och låta kroppen få jobba i många solhälsningar! Vilken underbart (tränings-)dag!

10 kommentarer:

 1. Vad stark du är! Grymt jobbat :)

  Ha en fortsatt strålande dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Men jag är långt ifrån starkare än dig...! =)
   Kram!

   Radera
 2. OMG! Du är kung på detta :) Jag ska också göra jägarvilan nån dag...klarar kanske en minut. Men ska envist sitta kvar en minut till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så envis som du är kommer du lätt klara två minuter! Minst! Lycka till!

   Radera
 3. Galet vilket bra resultat. JAg hoppas mitt knä vill bli bra, då ska jag oxå börja utmana mig själv i jägarvila.

  SvaraRadera
 4. GRYYYMT!! Riktigt bra!! Jag har precis "övat" lite jägarvila idag... klarade för nån vecka sen drygt tre minuter, men idag ville INTE benen jobba med mig. Så 2½ minut. Men! 5 minuter är målet. det måste gå! :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller på dig! Du kommer att klara det!

   Radera
 5. Stort Grattis Karin! Du är grym!

  SvaraRadera