lördag 19 maj 2012

Nyttig chokladmousse för chokladälskaren

Jag älskar choklad och när jag såg Katarinas tips på en nyttig chokladmousse var jag tvungen att testa den igår till fredagsmyset. Kakao är ju i sig ingenting onyttigt (snarare tvärtom då det är fullproppat med antioxidanter!) utan det är sockret som normalt sett är tillsatt i choklad som är det onyttiga. Denna mousse är istället sötad med torkad frukt och lite agave sirap (Katarina använde honung istället) och på så sätt får man lite sötma utan att det blir av det konstgjorda slaget.

Eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma som Katarina hade använt modifierade jag receptet något. Det blev gott, men efter ett par skedar var jag nöjd. Den hade verkligen en kraftig chokladsmak. Lite för kraftig för att jag skulle tycka att det var gott. Men för dig som fullkomligt älskar kraftig, mörk choklad är det här en efterrätt som kommer ta dig till himlen! Och att den dessutom bara innehåller nyttigheter är ju inte helt fel! Kanske något att testa redan ikväll?

Jag toppade min chokladmousse med vispad grädde, men jag kan tänka mig att det är minst lika gott att äta hallon till den.

Nyttig chokladmousse
2-6 portioner (beroende på hur mycket du vill ha)

½ dl torkade plommon
½ dl vatten
1 msk agave sirap
1½-2 mogna avokados
½ dl kakao

Skär plommonen i mindre bitar. Mixa plommon, vatten och agave sirap till en jämn smet. Tillsätt urgröpta avokados och kakao och mixa vidare. När allt är sammanblandat till en jämn smet portionerar du upp den i serveringsskålar. Låt gärna stå kallt i kylen en stund innan servering!

8 kommentarer:

 1. Jag älskar mörk, nästan bitter choklad. Gillar inte ljus alls. Och inte grädde. Ska vara bittert och nästan syrligt haha.
  Jag dog lite då jag åt denna. Fast mannen gillade det inte. ;)
  Kommer göra denna igen. Till mig och barnen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom du gillar mörk och bitter choklad förstår jag att du älskade denna mousse. Själv gillar jag ljus choklad bättre... Kram

   Radera
 2. Dessvärre kommer alltid att finnas sånna här negativa människor som lever för att trycka ner andra. Jag kan inte göra annat än att tycka synd om dem för de mår säkert väldigt dåligt själva.Personen i fråga får gärna kalla mig vad han/hon vill, men att kalla samtliga läsare för nötter anser jag som ett övertramp :)

  Önskar dig detsamma:)

  SvaraRadera
 3. Låter verkligen som något för mig. Jag gillar mörk choklad!

  Kram & trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du gillar mörk choklad kommer du gilla denna mousse! Kram

   Radera
 4. Många goda recept du har lagt ut! Fastnade speciellt för detta, älskar mörk choklad! Ska provas!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du gillar mina recept! Hoppas du kommer gilla denna chokladmousse!

   Radera