tisdag 29 maj 2012

Olika tabataintervaller


Jag gillar att träna i tabataintervaller och under morgonens träningspass på spinningcykeln testade jag lite olika varianter av denna intervallträningsform. Det klassiska är att man tränar hårt i 20 sekunder för att sedan vila/träna lätt i 10 sekunder. Detta gör man i åtta omgångar.

Olika tabataintervaller under morgonens träningspass:
 • Träning: 30, Vila: 15 x 6
 • Träning: 60, Vila: 30 x 4
 • Träning: 20, Vila: 10 x 8
 • Träning: 30, Vila: 10 x 4
Måste säga att jag gillar den klassiska varianten på tabataintervall med 20+10 x 8. Finns nog en anledning till att den är den vanligaste varianten!

När jag "vilar" brukar jag sitta på sadeln och trampa lugnt och med lätt motstånd. Däremot brukar jag variera vilken position jag har under träningsintervallen.

Positioner under träningsintervallen:
 • Sittande med tyngre motstånd och snabbare tempo
 • Stående i position 3, tyngre och snabbare
 • Stående i position 2, tyngre och snabbare
Jag hade gärna cyklat i en timme, men det hann jag inte riktigt med då jag ska på ett möte om en stund och måste iväg snart. Men jag hann i alla fall med 47 minuter och det var då den effektiva träningstiden och med tanke på att jag tränade mycket i intervallform hann jag bli rejält svettig och trött ändå.

Ha nu en fin tisdag!

6 kommentarer:

 1. Grymt bra träning är dessa tabata! Grym start!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de effektiva dessa tabatas?!!! :-)

   Radera
 2. Jag gillar också den klassiska varianten och kör den gärna :) Bra jobbat!
  Ha ett bra möte!

  SvaraRadera
 3. Jag älskar verkligen tabata intervaller :D
  Körde de på några av övningarna idag, perfekt.

  SvaraRadera
 4. Grymt!
  Och maran.. ja du ;) har stått i valet och kvalet att skippa, men nu är foten bra, så jag chansar.

  SvaraRadera