tisdagen den 8:e maj 2012

Röd pesto

Jag älskar både grön och röd pesto, men jag gör det sällan själv. Oftast blir det att jag köper färdiga burkar i affären. Men nu ska det bli ändring på det. För det är mycket godare att göra egen pesto, och framför allt vet man att den bara innehåller naturliga ingredienser.

Idag svängde jag ihop en röd pesto till vår laxlunch. Blev mycket gott! Och den var super enkel att göra!

Röd pesto
2-3 portioner

1 dl soltorkade tomater
2 msk pinjenötter
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
2 msk vatten
peppar

Mixa samtliga ingredienser till en slät konsistens. Klart!


5 kommentarer:

  1. ViLken fin hjärt skål, var är den ifrån?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi köpte den i en gårdsbutik i lördags. Det står inget märke på undersidan av den så jag vet tyvärr inte om den går att hitta någon annanstans.

      Radera
  2. Hemmagjord pesto är alltid det bästa och godaste alternativet :) Ser gott ut:)

    SvaraRadera
  3. Härligt tips, har inte gjort röd pesto själv innan. Men det är ju så gott !! Recept sparat!
    =)

    SvaraRadera