fredag 4 maj 2012

SatsBaby

Idag testade jag och Wilmer SatsBaby för första gången. Tidigare har vi testat motsvarande pass på World Class där namnet går under PowerBaby. Vi mötte upp med Caroline och hennes Noel, som är jämngammal med Wilmer, en timme innan passet började. Caroline och jag hann med en kaffe och en massa prat innan det var dags att bege sig in på SATS Odenplan.

Jag och Caroline
Caroline har varit på just den här klassen tidigare, så jag visste ungefär vad som väntade eftersom hon hade berättat om klassen för mig. Vi var många mammor och bebisar inne i salen. Wilmer och alla andra bebisar låg på filtar och mattor medan vi mammor stod beredda bakom stepbrädorna.

Lofsan, som håller den här klassen, inledde med lite uppvärmande rörelser för att sedan fortsätta med en konditionsdel på ca 20 minuter på brädorna. Jag, som har kommit upp i en bra kondition efter förlossningen, försökte ta ut rörelserna så mycket som möjligt för att bli trött. Jag kom inte upp i den puls och ansträngningsgrad som jag hade velat. Men jag kan förstå att det finns en anledning till att just dessa typer av träningsklasser för relativt nyförlösta mammor inte är fullt så jobbiga som andra klasser kan vara. För mig hade det dock passat bättre om tempot var lite högre och konditionsövningarna lite jobbigare!

Därefter följde 20 minuters styrkepass. Vi använde oss av hantlar, matta och vår egen kroppsvikt i övningarna. Några av axelövningarna tog bra, men jag hann inte bli så utmattad i övriga muskler. Även där kände jag att jag hade velat haft lite jobbigare övningar, antingen genom att jobba i fler repetitioner eller genom att ta in fler tunga övningar. Om jag går på passet igen kommer jag använda lite tyngre hantlar på vissa av övningarna. Då blir det säkert lite jobbigare!

Jag blev i alla fall svettig och trött efter det 50 minuter långa passet. Lofsan är en bra instruktör och hade det varit hon själv som hade koreograferat klassen känner jag på mig att den hade varit ännu bättre. SatsBaby är nämligen en förkoreograferad klass av SATS. Hon var väldigt gullig och välkomnade mig och Caroline fler gånger som gäster. Sådant gillar jag!

Förutom att det var kul att testa en ny träningsform var det väldigt roligt att träffa Caroline och Noel. De två pojkarna, som båda är dryga fem månader nu, låg bredvid varandra i omklädningsrummet efteråt och höll varandra i handen och tittade nyfiket på varandra. Så söta!

Det blev en hel del promenerande idag också till och från tågen. Älskar att få in så mycket vardagsmotion bara genom att ta mig till olika platser!

Dagens promenad i siffror:
Sträcka: 10,67 kilometer
Tid: 1:39:12 timme
Hastighet: 9,28 minuter/kilometer

10 kommentarer:

 1. Tack för idag! Det var verkligen mysigt att ses! Ha en trevlig helg och kväll:) Kram Noel och Carro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var jätte mysigt å kul att träffa er! Ha en härlig helg ni med! KRAM Karin och Wilmer

   Radera
 2. Härligt! Kul att träna tillsammans trots att man har barnen med sig :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är super med gym som erbjuder sådan typ av träning!

   Radera
 3. Vilken kul dag du har haft! Kul att träna med andra mammor och kul att se hur stark du har blivit på så kort tid!!
  Trevlig helg fina Karin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har varit en rolig dag idag! Trevlig helg till dej med!

   Radera
 4. Kul pass ändå. Måste vara supersmidigt att kunna ta med sig barnen liksom. :)

  SV: Ah jag brukar gillar träningsvärk. Men denna veckan har det verkligen varit skitjobbigt. Det gjorde ont på riktigt. :P Men nu är den över som tur är! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt att kunna ta med bebisen på passet!

   Radera
 5. Personligen tycker jag att är jobbigt när inte pulsen/passet blir det jag förväntat mig, men alltid roligt att testa på nytt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så brukar jag också känna normalt sett, men nu var jag förberedd på att passet skulle vara på det här sättet.

   Radera