onsdag 23 maj 2012

Solen och sommaren ger mig mer träningslust

Blomstrande träd på min promenad
Jag har normalt sett inte svårt för att framkalla träningslust, men nu när det är så här soligt och varmt får jag ÄNNU MER lust till att träna. Eller åtminstone till att röra på mig. Jag vill vara ute hela dagarna om jag kan och som mammaledig har jag ju lyxen att kunna vara det till stor del. Just nu har jag i och för sig en tvätthög som väntar på att bli vikt där inne, men det kan vänta till kvällen.

Att kombinera utomhusaktiviteter med motion är det bästa! Fastän jag tränade styrka i morse kände jag för en längre promenad när jag skulle gå till BVC för Wilmers 6-månaders kontroll lite senare. Så det blev omvägar dit för att få den längd på promenad som jag ville åt.

Dagens promenad:
Sträcka: 7,98 kilometer
Tid: 1:17:30 timme
Hastighet: 9,42 minuter/kilometer

Nu har jag suttit still en stund i trädgården och känner för att röra på mig lite till. Det får bli ett kortare yogapass på altanen i solen. För finns det något bättre än att göra solhälsningar just i solen? Jag är ombytt till mjuka, sköna kläder och ska passa på att yoga nu medan Wilmer sitter i vagnen och har det bra. Blir nog bara 20-30 minuters yoga. Känns som en lagom dos idag!

Hur fungerar ni; har ni mer träningslust på vintern eller på sommaren?

 Dags för yoga

10 kommentarer:

 1. Lika mycket året om MEN jag tränar helst ute på sommaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen då man vill passa på att utöva träningen utomhus! Fast löpning en fin vinterdag är inte helt fel det heller!

   Radera
 2. Jag håller med, jag får oxå mer träningslust på sommaren :D

  SvaraRadera
 3. Underbart! Och sommaren är för underbar :)

  SvaraRadera
 4. Jag blir helt höglös och seg (men oftast på ett härligt och avslappnat sätt) när det är för varmt ute, och tycker det är jättesvårt att orka träna. kan du komma med nått bra tips på hur man överlever löpning på sommaren? Blir mycket mycket tröttare av värmen och ser framför mig hur hela sommarsäsongen kommer bestå av halvhjärtade mespass, vilket ju inte känns något vidare. Påbörjade "nya livet" i november och har således inte drabbats av "sommarproblemet" förut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heta sommardagar tycker jag också att det är för ansträngande att till exempel springa utomhus. Då brukar jag planera så att jag tränar löpningen antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen när det är svalare.

   Sedan bor vi ju i Sverige och då är inte alla dagar lika heta och kvalmiga. Passa på att träna mer de dagar som är regniga och svala!

   Annars kan man ju också träna inomhus fast det är sommar. Många anläggningar har luftkonditionering och är svala trots att det är varmt ute.

   Ytterligare ett tips är att träna mycket simning i sommar. Underbart att simma i svalt vatten och bra träning är det också!

   Lycka till med träningen i sommar, Sara! =)

   Radera
  2. Tack för tipsen!

   Radera