torsdag 21 juni 2012

Kokoseufori


I morse hade jag kokosflingor på gröten med mosad banan, keso, kanel och mjölk. Häromdagen hade jag kokosflingor i min skål med naturell yoghurt, frukt och AXA Func Supermüsli. Kokos passar till så mycket och är så gott! Jag är fortfarande kokoseuforisk!

Förutom till frukost tycker jag kokos passar till de flesta mellanmål. Till banan, kesella och kanel till exempel. Och på pannkaka. Kokosvatten släcker törsten bra och kokosmjölk i matlagningen är super gott. Kokos är bra på många sätt!

Ytterligare ett användningsområde för kokos som jag gillar är i hudcrémer och duschcrémer. Just nu använder jag en after sun lotion och ett body butter som luktar gott och fräscht av kokos. Härligt!

Är du också en kokosfantast?

9 kommentarer:

 1. JAAA! Älskar!! <3 Till väldigt mycket!

  sv: Ja fy! Men det tyckte Jossan var ok. I några minuter ;) Sen mös vi under en filt.

  SvaraRadera
 2. Kokos är så underbart gott. jag torrostar alltid kokoschips som jag toppar min kvarg med varje morgon tillsammans med färska bär. Så otroligt gott:)

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det gott med kokos - i alla varianter !!!
  Skönt att det även är nyttigt .. ;)
  Ha en trevlig dag!
  =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott och nyttigt är en bra kombo!
   Glad midsommar på dig!

   Radera
 4. Kokos är ju galet gott! Tipsade dig en gång om min pärongröt med kokos. Här har du en till variant med ännu mer kokos som också är supergod:
  Blanda 1 dl fiberhavregryn, 1 dl mjölk, 1 dl vatten, 1 ½ msk kokosflingor och ½ krm salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 4 minuter, men rör om nästan hela tiden, det bränner fast rätt lätt... Toppa med kiwi, banan och lite mjölk! MUMS! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det lät väldigt gott så det ska jag testa!

   Radera