tisdag 5 juni 2012

Laxluncher

Igår lagade vi laxfilé i ugn och åt med kokt potatis, senapskesella och sallad. Av laxresterna lagade jag idag en laxpasta till lunchen. Så enkelt och så gott!

Laxpasta
2 portioner


110-120 gram fullkornspasta av valfri sort
240-300 gram tillagad laxfilé eller gravad lax
1 gul lök eller en bit purjolök
2-3 dl crème fraîche (jag tog med 8% fett)
juice av citron
peppar
dill

Koka upp pastavatten. Medan du kokar pastan tillagar du laxsåsen. Hacka löken och bryn den i lite olja. Låt den få fin färg. Häll på crème fraîche, sänk värmen och låt småputtra några minuter.

Smaksätt med citron och peppar. Rör i laxen, skuren i bitar. Rör i såsen och låt laxen bli varm. Ta sedan av den från plattan. Tillsätt hackad dill och servera med den nykokta pastan och en fräsch sallad.

Wilmer fick för övrigt också lax till lunch idag för första gången i sitt liv. Han gillade det starkt! Jag hade mosat kokat laxfilé och serverade det med puré av potatis och morot och en fisksås. Han är kräsen, killen, för han vill bara ha min hemlagade mat och tycker inte om barnmatsburkarna från affären. Bra, tycker jag!

6 kommentarer:

 1. Haha, får kväljningar av pasta nu.. Att kolhydratladda med pasta på en sjuk mage var inte helt ok. Kommer ta ett tag innan jag blir sugen på pasta tror jag... ;) För jag vet ju att det egentligen är gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du är trött på pasta för tillfället, men suget kommer säkert tillbaka!

   Radera
 2. Ser jättegott ut! Senapskesella låter gott, blandar du själv ?? Fransk senap(Dijon) eller vanlig ??
  =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blandar kesella med dijonsenap och lite peppar. Snabbt, gott och proteinrikt!

   Radera
 3. Mmm vad gott. Lax är verkligen riktig sommarmat. Eller egentligen året runt mat. Men lite extra sommarmat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lax är alltid lika gott, tycker jag. Men kanske du har rätt i att det är lite extra gott på sommaren!

   Radera