lördag 16 juni 2012

Lyckat och misslyckat

Trots våra hejarop och laddning hela kvällen inför matchen så lyckades inte Sverige i gårdagens fotbollsmatch. Ett tråkigt avslut på kvällen att behöva inse att Sverige är ute ur EM...

Men förutom fotbollsresultatet hade vi en mycket trevlig kväll igår. Innan matchen började satt vi ute i soligt sommarväder, grillade och åt gott. På grillen hade vi fläskfilé marinerad i soya, olja, sambal oelek och vitlök. Till det åt vi ugnsrostad potatis, morot, palsternacka, aubergine och rödlök. När plåten var klar blandade jag i vår egen bladspenat bland rotfrukterna. Jag hade gjort två olika röror/såser: en limeaioli och en röra gjord på fetaost, creme fraiche, soltorkade tomater, svarta oliver och kryddor.

Efterrätten bestod av svenska jordgubbar med vispad grädde smaksatt med lite vaniljpulver.

10 kommentarer:

 1. Den där fetaröran lät väldigt god...

  SvaraRadera
 2. Du blev min räddning idag! Jag äter inte ofta godis, men under den här veckan har det blivit en del pga student, skolavslutning mm och tiden till träning har det varit ont om! Igår köpte jag även en påse smågodis som jag inte orkade äta upp igår. Imorse fanns det alltså kvar vilket jag åt upp alldeles nyss. Efteråt fick jag världen ångest men försökte ignorera det genom att söka efter nya bloggar. När jag hittade din och bläddrade tillbaka i arkivet känns nu min ångest dämpad! Jag ser en vacker kvinna som unnar sig med diverse gottigheter och inte är du stor pga det!! Tack för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du hittade min blogg och att du gillar den! Självklart ska man kunna unna sig av livets goda utan att få dåligt samvete. Ibland får man ha perioder när man äter lite mer av det onyttiga, tycker jag.

   Ha en fin dag!

   Radera
 3. Limeaiolin verkar riktig fräsch och smarrig. Ska testa den tillsammans med grillad lax någon dag när vädret tillåter;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att den passar bra till lax! Annars är den god till kyckling också!

   Radera
 4. Nej det blev ju inget kul slut på EM. Men det låter som en trevlig kväll ändå. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kvällen var mycket trevlig. Och för mig är det viktigare än att Sverige lyckas i fotbolls-VM.

   Radera
 5. Så mycket gott... den aiolin tar jag till kvällens kyckling! Hoppas ni har en fin lördag! Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, då får ni en god måltid! Ha en härlig kväll! Kram

   Radera