tisdag 26 juni 2012

Mina nya ASICS Gel-Nimbus 13

När vi idag var på en liten utflykt för att handla leksaker till Wilmer och plantor till trädgården passade jag på att inhandla ett par nya löparskor. Jag var verkligen i behov av ett par nya. Dels för att de jag har använt tills nu har varit med ett tag och dels för att jag planerar satsa mer på löpningen framöver.

Valet föll på ett par ASICS, modellen Gel-Nimbus 13. Jag har ingen direkt pronation i mina löparsteg så dessa kommer passa mig. En bonus var att de hade inslag av rosa!

Detta skriver ASICS själva om modellen:
GEL-NIMBUS 13 i dammodell har tre gender specific-teknologier som ökar komforten och minskar skaderisken för kvinnliga löpare med neutralt steg eller dem som underpronerar. Dessa teknologier är Space Trusstic-systemet som känner av de naturliga förändringar som månatligen sker i kvinnors fotvalv, och PLUS3 som innebär att hälen på dammodellen är 3 mm högre och därigenom minskar belastningen på akillessenan. Ett topplager med Solyte-dämpning i framfoten har lägre densitet i dammodellen för ökade dämpning och komfort.

Imorgon planerar jag premiärspringa med mina nya ASICS. Det ser jag fram emot! Jag ser också fram emot många, långa och härliga löparrundor framöver. För planen är att jag ska springa Stockholm Marathon nästa år. Jag har bara inte anmält mig ännu.

14 kommentarer:

 1. Köpte också Asics sist, har sprungit i Nike ett par år nu men Asics är riktigt bra. Kul med Stockholm Marathon! Blir spännande att följa med i bloggen under tiden. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir spännande att springa maran. Har än så länge inte sprungit längre än två mil så jag kommer behöva träna en del inför det. Men har ju 11 månader på mig!

   Radera
 2. Det är nåt jag också behöver, vågar inte säga hur gamla mina är. Brukar köra med Adidas, behöver mkt stöd under hålfoten. Snygga skorna var, det är också viktigt, hoppas dom är sköna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart är det viktigast hur de känns, men visst är det trevligt när de är snygga också!

   Radera
 3. Woho, kul med maratonmål! :D

  Och snygga skor! Hoppas att de är sköna!

  SvaraRadera
 4. Härligt! Det är extra kul att träna med nya grejer. :)

  SvaraRadera
 5. Kul med nya skor! Och ännu mer kul med maran! :)

  SvaraRadera
 6. Jag kunde inte köra med Asics :( De var helt klart snyggast, men för breda på mig..
  Marathon - bara att gratulera! Jag ska köra jag med. Helt fast nu! :)

  SvaraRadera
 7. Kul med marathonmål! :) Lyck atill. ..snygga skor! Springer själv i Asics (och Saucony och Nike..)

  SvaraRadera